Tartumaa koroonanäit tegi väikese hüppe, kuid terviseameti kinnitusel pole muretsemiseks põhjust

Liisa Salekešina
Copy
Töö Tartu vaktsineerimiskeskuses jätkub.
Töö Tartu vaktsineerimiskeskuses jätkub. Foto: Margus Ansu

Eelmise ööpäevaga lisandus Tartumaale kuus positiivset koroonaproovi tulemust. Arvestades seda, et viimasel ajal on maakonna vastav näit olnud kuni kolm päevas, võiks äsjast näitajat nimetada hüppeks. Terviseameti kinnitusel siiski muretsemiseks põhjust pole.

Nagu viimasel ajal kombeks, registreeriti ka eile enim uusi koroonapositiivseid inimesi Harjumaal, kokku 12. Neist üheksa on registreeritud Tallinna elanikeks.

Tartumaale tuli ootamatult kuus juhtu. See on tähelepanuväärne, sest alates 11. juunist on lisandunud üks kuni kolm juhtu päevas.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luhti sõnul pole praegu siiski põhjust Tartu linna või Tartu maakonna puhul rääkida uue kolde tekkest. Nimelt pärinevad kõik värsked juhtumid maakonna eri paigust ning need inimesed ei ole teadaolevalt omavahel kokku puutunud.

Viimase 14 päeva keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta on Tartumaal 28,7.

Nii meedikute kui terviseameti kinnitusel kulgeb Tartumaal koroonaviirusvastane vaktsineerimine endistviisi edukalt. Vähemalt ühe süsti on saanud 60,8 protsenti piirkonna täisealistest elanikest. Tugevam näitaja ses osas on üksnes Hiiumaal, kus vähemalt ühe kaitsesüsti on saanud 67 protsenti täisealistest.

Tartumaa valdadest on vaktsineerimise eesrinnas Kambja vald, kus sellekohane näitaja ligineb juba 70 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles