Soomeugrilaste maailmakongressi algusele lisas värvi tavatu kõrvaltegevus

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
ERMi noka all lehvivad 23 soome-ugri rahva lipud. Need on Tartusse loovutanud kolmeks päevaks tänavune soome-ugri kultuuripealinn Abja-Paluoja.
ERMi noka all lehvivad 23 soome-ugri rahva lipud. Need on Tartusse loovutanud kolmeks päevaks tänavune soome-ugri kultuuripealinn Abja-Paluoja. Foto: Sille Annuk

Soome-ugri rahvaste kongressi esimene päev Eesti Rahva Muuseumis tõi kaasa ametliku avamise koos kõrgel tasemel tervitustega ja soome-ugri rahvaste konsultatiivkomitee aruande, aga ka mõndagi programmivälist, mis hakkas silma ja kõrva oma kauniduse või tavatusega.

Kell 10 hakkasid Toomele kogunema Maavalla koja ja Soome omausuliste ühingu Taivaannaula liikmed ühispalvuseks, mis oli suunatud uurali rahvaste kõrgematele vägedele. Torupilli mängis Lauri Õunapuu.

Taarausuliste ja maausuliste Maavalla koja kirjutaja Andres Heinapuu teatel on varem uurali omausuliste ühispalvusi peetud seoses Tallinna ja Lahti maailmakongressiga 2004. ja 2016. aastal. «Pandeemia tõttu ei saanud tänavu kohale tulla omausuliste vaimulikud Venemaalt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles