GALERII ⟩ President andis kaitseväe akadeemia lõpetajatele auastmetunnused

Armas Riives
, reporter
Copy

Täna said Tartus rakendusliku kõrghariduse sõjaväelises juhtimises ja nooremleitnandi auastmetunnused kaitseväe akadeemia 21 maaväe, 6 õhuväe ja 5 mereväe põhikursuse lõpetajat ning magistrikraadi sõjateaduses ja –tehnoloogias 21 ohvitseri.

«Head ohvitserid! Lähinädalatel – kui lõpupeod peetud ja puhkused puhatud – algab või taas-algab teie jaoks tegelik ohvitseriteenistus. Kelle jaoks rühmaülemana, kelle jaoks juba staabiohvitseri või kompaniiülemana. See eeldab teilt vastupidavust ja püsivust, teie elukaaslastelt ja lähedastelt kannatlikku meelt ja mõistmist, kui abikaasa jälle nädalavahetuse oma alluvatega kuskil metsas veedab, või äkitselt teise Eesti otsa teenima suunatakse. Tänan teid juba ette selle panuse eest, mida te kõik Eesti julgeolekusse annate ja ühtlasi loodan kõigi Eesti emade nimel, et olete meie poegadele ja tütardele headeks teejuhtideks ajal, mil nad ajateenijatena, reservistidena või noorte meestena, kes on otsustanud oma elu pühendada kaitseväele, teid usaldavad ja teie järgi joonduvad,» lausus president Kersti Kaljulaid lõpetajatele peetud kõnes.

Kaitseväe akadeemia maaväe põhikursuse parimaks lõpetajaks tunnistati cum laude lõpetanud nooremleitnant Mihkel Veski ning mereväe põhikursusel nooremleitnant Rain Praks. Kursuste parimatele andis kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Veiko-Vello Palm üle ohvitseri mõõgad.

Magistrantuuris tunnistati parimaks õppuriks samuti cum laude lõpetanud kapten Pauliine Nettan, keda tänati hinnalise kingitusega.

Aktusel tunnustati ka 2021. aasta parima lõputöö ja magistritöö autoreid. 2021. aasta parima lõputöö autoriks osutus nooremleitnant Reijo Matikainen uurimistööga «Kaitseväe Akadeemia õppejõudude arusaamad ja valmisolek seoses lõimitud aine ja keeleõppe rakendamisega». Lõputöö juhendajateks olid Aigi Piirimees ja Maia Boltovsky.

2021. aasta parima magistritöö autoriks oli cum laude lõpetanud major Kristjan Karist tööga. «Ülema kavatsuse kasutamine Eesti Kaitseväes pataljoni ja kompanii tasemel õppuse EMKI20 näitel». Magistritöö juhendajateks olid kolonelleitnant Tarmo Kundla ja Ülle Säälik.

Sel aastal andis kaitseväe akadeemia neljandat korda välja ka erukolonelleitnant Ülo Tamre ja proua Tamara Tamre loodud sihtfondi rahalise preemia põhikursuste parimate juhiomadustega lõpetajatele. Kaitseväe akadeemia kõrgharidusastme põhikursuste õppuritest sai preemia nooremleitnant Mihkel Veski.

Rakenduskõrgkoolide rektori nõukogu stipendiumi «Parim rakenduskõrgkooli lõputöö 2021» pälvis cum laude lõpetanu kapten Kaspar Põder magistritööga «Kasutajalugude metoodika rakendamine EKV tuletoetuse tarkvara loomisel».

Kaitseväe Akadeemia lõpetanud ohvitserid asuvad teenistusse erinevatesse kaitseväe väeosadesse.

Kaitseväe akadeemia on Eesti ainus riigikaitseline kõrgkool, kus koolitatakse ohvitsere ja allohvitsere kaitseväele ning Kaitseliidule. Tänavu on huvilistel akadeemia maa-, mere- ja õhuväe põhikursustele võimalik sisseastumisdokumente esitada kuni 27. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles