Tartu sulgpallurid võitsid Hispaanias juunioride turniiril üksikmängu

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Hispaanias juunioride maailma edetabeli 22. kohalt tiitlijahti alustanud Tauri Kilk tuli esimeseks.
Hispaanias juunioride maailma edetabeli 22. kohalt tiitlijahti alustanud Tauri Kilk tuli esimeseks. Foto: Toivo Kivimets

Mullu novembris Lahtis Euroopa sulgpallurite juunioride võistkondlikel meistrivõistlustel pronksi teeninud Eesti koondise liidrid Tauri Kilk ja Catlyn Kruus tõestasid nädalavahetusel Hispaania Alicante provintsi La Nucía linnakeses, et EMi medal polnud ainult juhuste õnnelik kokkusattumus.

Hispaania juunioride lahtistel meistrivõistlustel mängisid mõlemad Tartu Triitoni esindajad end üksikmängus finaali ning mõlemas finaalis sepistati ka võit.

Hispaanias juunioride maailma edetabeli 22. kohalt tiitlijahti alustanud Tauri Kilk meenutas paari lausega oma kolme viimast mängu. «Veerandfinaalis hispaanlase Carlos Iglesiase vastu tuli kannatada. Pallirallid olid pikad, tuli varitseda sobivat momenti ja olla kannatlik, et sobival hetkel vastase nõrk löök oma hea rünnakuga punktiks vormistada,» rääkis Kilk. Hispaanlasega heideldes võitis ta esimese geimi 21:14, kaotas teise 17:21 ja võitis kolmanda 21:16.

Poolfinaalis alistas Kilk juunioride maailma edetabeli neljanda reketi ja selle turniiri esimene asetuse, inglase Ethan Rose'i 58 minuti kestnud nauditava heitluse järel 21:18, 16:21, 21:18.

«Olime mõlemad ettevaatlikud ja keskendunud pikkade rallide võitmiseks. Vastane lihtvigu praktiliselt ei teinud, taas tuli olla kannatlik, et leida õige hetk punktilöögiks,» meenutas Kilk.

Finaalis oli Tauri vastane neljanda asetusega 17-aastane prantslane Sacha Leveque (BWFi juunioride edetabeli 44.), kes poolfinaalis loovutas hispaanlasele Jacobo Fernandezele mõlemas geimis vaid seitse punkti. Kaks kanget olid enne seda kohtunud ühe korra ning 2020 Swedish Junior Openil oli kolmes geimis võitnud prantslane 21:13, 19:21, 21:12. Nüüdki tuli mängimisele kolm vaatust, aga seekord oli Tauri Kilgi kord võita: 21:18, 23:25, 21:16. Kohtumine kestis 59 minutit.

«Väsimus oli juba tuntav, aga selle kiuste tuli vastast suruda ja eksima meelitada. Vaja oli pidevalt leida häid lahendusi ja olla prantslasele maksimaalselt ebamugav vastane,» ütles alles augustis 17-aastaseks saav tartlane.

Kruus ei kaotanud ainsatki geimi

Juunioride edetabelis 27. kohal paiknenud ja Hispaanias kolmanda asetuse saanud Catlyn Kruus pidas La Nucías neli üksikmängu ning ei loovutanud vastastele ainsatki geimi. Lisaks oli ta esimeses ringis vaba ning poolfinaali pääses mänguta, sest šveitslanna Lucie Amiguet andis meie neiule loobumisvõidu. Poolfinaalis oli Kruus 21:14, 21:12 parem Prantsusmaa esindajast Marie Cesarist, esikohamängus tegi poole tunniga tuule alla vanuseklassi edetabelis 77. kohal paiknevale inglannale Lisa Curtinile 21:17, 22:20.

Juunioride edetabelis 27. kohal paiknenud ja Hispaanias kolmanda asetuse saanud Catlyn Kruus (vasakul) pidas La Nucías neli üksikmängu ning ei loovutanud vastastele ainsatki geimi.
Juunioride edetabelis 27. kohal paiknenud ja Hispaanias kolmanda asetuse saanud Catlyn Kruus (vasakul) pidas La Nucías neli üksikmängu ning ei loovutanud vastastele ainsatki geimi. Foto: Toivo Kivimets

«See oli minu üks viimaseid turniire juunioride vanuseklassis ja seepärast läksin igal juhul võitma,» tunnistas Kruus Hispaania-reisiks seatud eesmärki. «Ja tuli välja! Suutsin oma mänguplaanist kinni pidada ja ehkki sisse tulid ka mõned mõõnad, suutsin neist ennast ületades jagu saada,» lisas juulis 18-aastaseks saav tartlanna.

Kahes paarismängus edenesid üksikmängu võitjad koos kaaslastega poolfinaali. Neidude paarismängus olid korraldajad Kruusi ja Ramona Üpruse (TÜASK) puhul arvestanud vähemalt poolfinaaliga ning sinna ka jõuti. Kohtumine esimese asetusega hispaanlannade Lucia Rodriguezi ja Ania Setieni vastu lõppes numbritega 10:21, 17:21. Teise finaali ei õnnestunud pääseda ka Kilgil, sest koos Oskar Männikuga (TÜASK) kaotati noormeeste paarismängu poolfinaalis prantslastele Mael Cattoenile ja Quentin Ronget’le 14:21, 15:21.

Segapaarismängus jõudsid teise asetusega Männik ja Üprus kolmandasse ringi ehk 16 parema hulka. Ukse veerandfinaali sulgesid meie omadel hispaanlased Nachi Cervello ja Ana Caballero.

Tartlaste triumfi pealt näinud ja mängijaile õpetussõnu jaganud Eesti kuni 19-aastaste koondise peatreener Heiki Sorge tõdes, et ükski Eesti neljast paremast juuniorist lati alt läbi ei jooksnud. «Üksikmängude võitjad ületasid ennast, sest Catlynil oli ju neljas ja Tauril kolmas paigutus. Paarismängudes tuleb mängijatel aga rohkem sisekaemusega tegelda, sest finaalipaigad jäid selles mänguliigis pigem enda eksimuste kui liialt tugevate vastaste taha,» tõdes Sorge.

«Sellised võistlused on meie noortele hädavajalikud, siit saame hindamatuid kogemusi. Tänased võitjad peaksid olema heaks eeskujuks kõigile meie noormängijatel, sest nad on tõestanud, et ka Tartust on võimalik tõusta rahvusvahelisele tipptasemele,» lisas 35-kordne Eesti meister.

Kaunasest kaks poodiumikohta

Samuti lõppeval nädalal Kaunases peetud Futures Seriesi turniiril (RSL Lithuanian International 2021) jäid finaalid eestlasteta, sest meeste paarismängus poolfinaalidesse jõudnud mõlemad Eesti paarid kaotasid. Esimese asetusega Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner (TÜASK) jäid alla kuuenda asetusega taanlastele Emil Lauritzenile ja Mads Vestergaardile 9:21, 16:21 ning Eesti meistrivõistlustel selles mänguliigis samuti medaleid võitnud Mikk Järveoja (TÜASK) ja Mihkel Laanes (Triiton) pidi tunnistama ukrainlaste Danilo Bosnjuki ja Oleksandar Šmundjaki 21:13, 21:14 paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles