Korterivargaid kutsub nii lukustamata uks kui ka tuulutusasendis aken

Tartu Postimees
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Politsei tuletab meelde, et ka lühikeseks ajaks kodust lahkumisel ei unustataks ust lukustada ega jäetaks aknaid praokile, sest korterivargad kasutavad seda võimalust kohe ära.

Tartu varavastaste kuritegude menetlusgrupi juht Tauno Pärli märkis, et suvesoojal ajal kipuvad inimesed kodust lahkumisel aknaid praokile või tuulutusasendisse jätma. Mõned ei pea vajalikuks isegi koduust lukustada.

«Kurjategijatele on see aga ütlemata soodne võimalus igasuguse suurema vaeva ja lärmita eluruumidesse pääseda ning meelepärane kraam kiirelt kaasa viia. Lukustatud uks ja suletud aknad on üks kindlamaid viise, kuidas kurjategijate võimalikku ahvatlust ennetada ning oma vara kaitsta,» rõhutas Pärli.

«Soojal ajal pole inimesed kuigi palju tubased ning liiguvad enam ringi. Olgu tegu pikema kodust äraolekuga, mõnetunnise jalutuskäigu või naabrinaise külastusega, tuleks kodus uksed ja aknad igal juhul alati kindlalt sulgeda. Lihtne käeliigutus ukse või akna sulgemiseks võib ära hoida suure kahju ja meelehärmi, mille varas oma külaskäiguga põhjustab,» möönis politseiuurija.

Ta lisas, et tark oleks ka esikust ära panna kõik väärtuslikumad esemed, nagu raha- ja käekott, dokumendid, autovõtmed ja muu, mille kaasahaaramiseks kulub vargal vaid mõni sekund.

«Hoiame kõigil meile teadaolevatel pikanäpumeestel silma peal, kuid tuletame meelde, et igaüks saab samamoodi silma peal hoida oma kodul ja varal,» ütles Pärli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles