Vanemuises tunnustatakse parimaid sotsiaalvaldkonna töötajaid

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Teater Vanemuine.
Teater Vanemuine. Foto: Margus Ansu

Teisipäeval, 15. juunil kell 13 kuulutab Eesti sotsiaaltöö assotsiatsioon Tartus Vanemuise kontserdimajas välja 2020. aasta parimad sotsiaalvaldkonna töötajad, samuti aasta koostööpartner, aasta sotsiaaltööd kajastanud ajakirjanik ning aasta sotsiaalvaldkonna sõber.

Tunnustusüritust kantakse üle veebi vahendusel ning üritus jääb hiljem järelvaadatavaks. Link asub siin.

Tunnustusüritusel esinevad videotervitusega sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

«Sotsiaaltööl on meie elus väga oluline osa, kuigi kõik inimesed ei pruugi seda iga päev märgata. Viimane aasta on pannud meid tõsiselt proovile. Mõnegi inimese elu on muutnud just sotsiaal- või lastekaitsetöötaja otsustav käitumine, suunamine ja asjatundlik nõu, teisele on tööl käimise eelduseks isikliku abistaja tugi, kolmanda pere puhul aga võimaldab professionaalne tugiisik erivajadusega lapse kasvatamise kõrvalt vanematel tööl käia,» ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo. «Tunnustame, et sotsiaaltöötajad on olnud paindlikud ja tulnud toime, eriti kriisitingimustes. Usaldame ja tunnustame kõiki Eesti sotsiaaltöötajaid selles väga olulises töös.»

«Oleme väljumas raskest Covid-19 kriisist, kus koos tervishoiutöötajatega kandsid erakordselt suurt koormust just täna tähelepanu all olevad sotsiaalvaldkonna töötajad, kes on isegi varasemast rohkem pakkunud klientidele hingeabi, isiklikku toetust ning sõbralikku nägu, kellega muredest rääkida,» ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. «Vastutus ja ootused kõigile sotsiaalvaldkonnas panustajatele on väga suured, nad pingutavad pidevalt selle nimel, et meie lähedased saaksid elada inimväärikat ja turvalist elu.»

Sotsiaalala töötajate ja valdkonda panustajate konkursi tulemuste hindamisel osalesid Eesti sotsiaaltöö assotsiatsioon, sotsiaalministeerium, Eesti võlanõustajate liit, Eesti asenduskodutöötajate liit, Eesti tegevusjuhendajate liit, erihoolekandeteenuste pakkujate liit, Eesti sotsiaalasutuste juhtide nõukoda ja Eesti sotsiaaltöö üliõpilaste selts.

2021. aastal tunnustatakse eelmisel aastal silma paistnud sotsiaalvaldkonnas töötanud või sotsiaalvaldkonda panustanud inimesi järgmistes kategooriates:

1. Elutöö tegija sotsiaalvaldkonnas

2. Aasta hoolekandejuht

3. Aasta sotsiaaltöötaja

4. Aasta lastekaitsetöötaja

5. Aasta võlanõustaja

6. Aasta tegevusjuhendaja

7. Aasta tugiisik

8. Aasta hooldustöötaja

9. Aasta isiklik abistaja

10. Aasta vägivallaennetaja

11. Aasta noor sotsiaalvaldkonna uustulnuk

12. Aasta koostööpartner

13. Aasta sotsiaaltööd kajastanud ajakirjanik

14. Aasta sotsiaalvaldkonna sõber

15. Aasta ESTA

Konkursile esitati 149 kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles