Viiuldaja koostas kava muusikast, mis kõlas Tartus aastal 1830 ja kõlab tänagi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Viiuldaja Elo Tepp.
Viiuldaja Elo Tepp. Foto: Erakogu

Täna kell 16 saab Tartu linnamuuseumis kuulata kontserti muusikast, mis võis kõlada Emajõelinnas 1830. aasta paiku. Tallinna kammerorkestri muusikud Elo Tepp (viiul), Mari Targo (viiul), Laur Eensalu (vioola) ja Leho Karin (tšello) esitavad kava «Tartu 1830». See on Elo Tepi doktorikontsert, kuhu muusikahuvilistele on sissepääs tasuta.

«Oma esimese doktorikontserdi kava olen sidunud huvitava perioodiga Tartu kultuurielust, kui selles linnas tegutses aastatel 1829–1835 viiuldaja Ferdinand David, hilisem Leipzigi Gewandhausorkestri kontsertmeister ja Felix Mendelssohni hea sõber,» selgitab Elo Tepp. «Tartus oli ta seoses teenistusega Raadi mõisahärra Karl Gotthart von Lipharti keelpillikvartetis, kuid ta osales koos oma kvartetikaaslastega ka aktiivselt Tartu muusikaelus. Nii näiteks mängis Lipharti kvartett mitme aasta jooksul terve kontserdiseeria kvartetimuusikast.»

Elo Tepi sõnul on ta kontserdikavasse valinud teosed, mis tõenäoliselt kõlasidki Tartus 1830. aastatel. Kontserdil saab kuulata duot Davidi õpetajalt Louis Spohrilt, triot tema kvartetikaaslaselt Carl Matthias Kudelskilt ning kvartetti Ludwig van Beethovenilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles