Elva vald tunnustas silmapaistvaid ja aktiivseid noori

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kõik tunnustuse saajad jäädvustasid oma nime Elva valla auraamatusse, neile anti üle tänukiri ja meene.
Kõik tunnustuse saajad jäädvustasid oma nime Elva valla auraamatusse, neile anti üle tänukiri ja meene. Foto: Kayvo Kroon

Eile õhtul, 10. juunil toimus Elva lauluväljakul Elva valla õpilaste tunnustamisüritus 100 Noort Tegijat. Sündmusele olid valla üheksast koolist koos vanematega kutsutud õpilased, kes on õppetöö või koolivälise tegevusega panustanud nii iseenda, kooli kui ka kogukonna arengusse.

Aunimetusega 100 noort tegijat tunnustatakse silmapaistvaid, aktiivseid ja uuendusmeelseid Elva valla koolide õpilasi, sealhulgas ka vabariiklike olümpiaadide parimaid ning kuld- ja hõbemedaliga koolilõpetajaid.

Sel aastal anti välja ka Aasta noore ja õpilaste aasta haridusteo tunnustused.

Aasta noore tiitli pälvis Emily Hermann. Emily Hermann on ilu- ja rühmvõimlemisega tegelenud üle kümne aasta. Airi Pärn, kes on Emily treener, iseloomustab teda kui ülimalt pühendunud ning töökat neiut. Peale selle on aasta noorel ka suurepärased õpitulemused Elva gümnaasiumis, kus ta lõpetab sel aastal 9. klassi. Veel peab Emily treeneriametit spordiklubis Airi.

Õpilaste aasta haridusteo tunnustus anti Palupera põhikooli noortele. Kooli õpilasesindus osales koos õpetaja Kairit Leesaluga HARNO projektikonkursil Ideeviit. Selle tulemusena eraldati Palupera põhikooli õpilasesindusele rahalised vahendid. Projekti eesmärk oli tuua õpilased lähemale meediale ja selle loomisele, tarbimisele ning kriitilisele hindamisele. Taotletud rahaga soetati vajalikud vahendid ning tulemus oli kogu kooli puudutava meediaringi sünd. Palupera põhikooli direktor Svetlana Variku toob välja, et peab kõige väärtuslikumaks õpilaste tohutut iseseisvust ja pealehakkamist, mis väärib tunnustamist.

Kõik tunnustuse saajad jäädvustasid oma nime Elva valla auraamatusse, neile anti üle tänukiri ja meene.

Rahalise preemia saavad medaliga koolilõpetajad, keda on sel õppeaastal kokku seitse. Elva gümnaasiumi lõpetas kuldmedaliga Kertu Kasesalu ja hõbemedaliga Merlina Pajuste. Miina Härma gümnaasiumi lõpetas kuldmedaliga Elva valla noor Oliver Mõttus ning hõbemedaliga Timmu Õunapuu. Tõrva gümnaasiumi lõpetas hõbemedaliga Elva valla noor Ella Maria Raud ning Hugo Treffneri gümnaasiumi Kadi-Liis Hansen ja Ave Albert.

Sündmusel lõi muusikalist meeleolu laulja Uudo Sepp.

Elva valla koolides lõpetas 9. klassi 164 noort ja 12. klassi 50 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles