Kohtunik saatis narkoärika pikaks ajaks trellide taha, ent nentis, et see toda ei paranda (3)

Liisa Salekešina
Copy
Videosilla abil luges otsust ette kohtunik Marek Vahing (keskel), koosseisu kuulusid ka rahvakohtunikud Liidia Heinsoo ja Leho Liiv. Kohtualust teises ruumis otsust kuulanud inimestele ei näidatud.
Videosilla abil luges otsust ette kohtunik Marek Vahing (keskel), koosseisu kuulusid ka rahvakohtunikud Liidia Heinsoo ja Leho Liiv. Kohtualust teises ruumis otsust kuulanud inimestele ei näidatud. Foto: Margus Ansu

Neljapäeval loeti Tartu kohtumajas ette otsus 30-aastast Siim Grossbergi ja 40-aastast Heiti Kitse puudutavas kriminaalasjas. Ligi kaks tundi väldanud kuulutamise käigus tunnistas kohtunik Marek Vahing Grossbergi süüdi viies narko- ja vägivallateos ning Kitse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises.

Kohtu otsuse kohaselt on Grossberg süüdi väljapressimises. Ta nõudis oma tuttavalt raha, ähvardades teda vägivallaga ning lubas talle keeldumise korral «matuse korraldada». Kuna süüdistatav oli eelnevalt oma tuttavat peksnud ja varasemalt eluohtliku terviskahjustuse põhjustanud, siis tundis kannatanu, et tegemist on tõepoolest ohuga tema elule.

Ka käitles Grossberg suures koguses narkootilisi aineid – ligi poolt kilo amfetamiini ja metamfetamiini. Ta hankis narkootikume Tallinnast, et neid seejärel Tartus tarvitada ja edasi müüa.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles