Tartu vaktsineerimiskeskus töötab kogu suve

Liisa Salekešina
Copy
Tartu vaktsineerimiskeskus.
Tartu vaktsineerimiskeskus. Foto: Margus Ansu

A. Le Coqi spordihoones tegutsev ​Tartu vaktsineerimiskeskus on avatud kogu suve.

Tartu ülikooli kliinikumi vaktsineerimismeeskonna koordinaator Tiina Teder avaldas heameelt selle üle, et Tartu ja selle lähivaldade elanikud on olnud usinad koroonaviiruse vastu vaktsineerijad. «Tartu linnas ja Tartu vallas on 57 protsenti kõikidest täisealistest vaktsineeritud vähemalt ühe doosiga, mis on väga tubli saavutus. Selleks et minna sügisele vastu muretumalt, kutsume kõiki, kes veel ei ole end vaktsineerinud, tegema seda suvel,» sõnas Teder.

Tartu vaktsineerimiskeskusse lisatakse uusi vaktsineerimisaegu kogu aeg ning keskus on avatud pea kõikidel tööpäevadel. «Vabu vaktsineerimisaegu on pakkuda pidevalt ning piisaval hulgal. Ajad on etteulatuvalt avatud paariks nädalaks, ent üksikuid vabu aegu on võimalik broneerida ka kohe järgmisteks päevadeks,» kinnitas Teder.

Vaktsineerimiskeskuses on enim tehtud Pfizer/BioNTech vaktsiini, alates sellest nädalast võimalik aega broneerides valida ka teist mRNA tehnoloogial põhinevat Moderna vaktsiini. «Moderna vaktsiini vaktsineerimisskeemi järgi on kahe doosi vaheliseks ajavälbaks neli nädalat. Pfizer/BioNTech vaktsiinil kuus nädalat,» selgitas Teder.

Järgmisest nädalast, 19. juunist on võimalik vaktsineerida ka ühedoosilise Jansseni vaktsiiniga.

Tartu ülikooli kliinikumi vaktsineerimismeeskond on teinud üle 58 000 koroonvastase kaitsesüsti. Tartu vaktsineerimiskeskuses on süstitud ligi 30 000 vaktsiinidoosi alates 27. aprillist, mil vaktsineerimismeeskonna töö kliinikumist sinna ümber seati.

Vaktsineerimismeeskonda kuuluvad Tartu ülikooli kliinikumi immuniseerimisõigusega õed, aga ka registreerimiskeskus, apteek, arstid. Vaktsineerimiskeskuse töösse panustavad lisaks kliinikumile Tartu kiirabi ning Tartu linn, samuti vabatahtlikud.

Vaktsineerimiseks on vaja broneerida aeg üleriigilise digiregistratuuri kaudu, kus tuleb valida lahtri «Teenus» rippmenüüst sobiv vaktsiin. Ühtlasi on avatud kliinikumi registreerimiskeskuse telefon 731 7200 ning riigiinfo telefon 1247.

Korduma kippuma küsimused koroonavaktsineerimise teemal on kliinikumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles