Läbi Tartu kulgev orienteerumisrada aitab linnalindudega tutvust sobitada

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Linnud Tartu kesklinna pargis.
Linnud Tartu kesklinna pargis. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub huvilisi seiklema ja avastama linnalindude eluolu orienteerumismängus «Linnulennul üle linna», mis on üles seatud Tartus juuni lõpuni.

Orienteerumisrada kulgeb Tartu eri linnaosades ja seda saab läbida 30. juunini.

Kontrollpunktides on võimalik omandada põnevaid teadmisi linnalindudest, aga ka tänavu kevadel sajandat aastapäeva tähistanud ornitoloogiaühingu ajaloost.

Asjatundjate arvates on rada jõukohane kõigile, kuna kontrollpunkte saab läbida endale meelepärases järjekorras, jao kaupa ning aega keegi ei võta. Orienteerumisrada koosneb 20 kontrollpunktist, mis asuvad Tähtveres, Supilinnas, kesklinnas, Raadil ja Ülejõel. Raja läbimiseks on vaja kaarti, mille saab alla laadida siit  lehelt või küsida ornitoloogiaühingu kontorist Veski 4.

Loodusfestivali ajal, 7.–13. juunil raja läbinute vahel loosib ornitoloogiaühing välja auhindu. Loosimises osalemiseks tuleb teha raja läbimisel või mõnes kontrollpunktis foto, laadida see ornitoloogiaühingu Facebooki lehele ja märkida, mitu kontrollpunkti osaleja läbis.

Orienteerumismängu «Linnulennul üle linna» koostas ornitoloogiaühing koostöös Seiklushundiga ning ettevõtmine kuulub loodusfestivali programmi.

Loodusfestivali peetakse 7.–13. juunil üle Eesti. Sellega kutsutakse väärtustama linnalooduse kui elukeskkonna mitmekesisust, märkama loodust linnas ning edendama kestvaid tarbimis- ja käitumisharjumisi. Festivali korraldavad Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed koos partneritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles