Hiigeljoonistus valmib näitusel

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunstnik Albert Gulk teeb Tartu kunstimaja suurimas galeriis graafikafestivali avamisest saati teiste teoste kõrval ja kunstihuviliste silma all rasket tööd. Nimelt joonistab ta seal alates 21. jaanuarist teost, millega ta loodab lõpule jõuda ilmselt täna pärastlõunal. Tosina päevaga valmiv pliiatsijoonistus on 4,5 meetrit lai ja 1,5 meetrit kõrge.


Tartu kolmas rahvusvaheline graafikafestival kannab nime «Kunstiakadeemiatelikvideerimine» (just nii kirjutab seda festivali peakorraldaja Al Paldrok). Gulk rääkis joonistama asudes, et ta katsub sellisest sõjakast ja pikast nimest ka oma joonistuses juhinduda. Nii käibki tema hiigelpikas teoses Eesti kõrgemate kunstiõppeasutuste vahel suur sõda.

Graafikafestivali näitust koos Albert Gulgi üsna tõenäoliselt täna valmiva joonistusega saab Tartu kunstimajas (Vanemuise 26) vaadata 12. veebruarini. Raha selle maja näituste vaatamise eest ei küsita ka tänavu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles