Kolmandik planeerimisettepanekuist käis keskpargi kohta (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Südalinna kultuurikeskuse ja keskpargi tuleviku teemal laekus Tartu uue üldplaneeringu avalikul väljapanekul 150 ettepanekut.
Südalinna kultuurikeskuse ja keskpargi tuleviku teemal laekus Tartu uue üldplaneeringu avalikul väljapanekul 150 ettepanekut. Foto: Margus Ansu

Südalinna kultuurikeskuse ja keskpargi tuleviku teemal laekus Tartu uue üldplaneeringu avalikul väljapanekul 150 ettepanekut, kolmandik kõigist, ja see on selgelt kõige akuutsem teema, nentis Tartu ruumiloome osakonna linnaplaneerija Indrek Ranniku kokkuvõtet alustades.

Mai lõpuni Tartu üldplaneeringu- ja arenguteenistuse juhataja tiitlit kandnud Ranniku ütles, et need ettepanekud jagunesid laias laastus pooleks: pooled ütlevad, et jätke park alles, ülejäänud ütlevad Sükule jaa, aga mitte selles kohas. Peamiselt sooviti Sükut Holmi või Magistri kvartalisse.

Ranniku sõnul oli üks uudne ja huvitav ettepanek Eesti 200 esimehelt Kristina Kallaselt: sobitada Süku sadamakvartalisse, see tähendab avaturu piirkonda. Samas oli ka selgelt planeeringulahendust toetavaid ettepanekuid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles