Tartu lühiuudised

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Postimees Grupi velotuur puudutab suurt osa Eesti maakondadest ja vältab läbi kogu töönädala.
Postimees Grupi velotuur puudutab suurt osa Eesti maakondadest ja vältab läbi kogu töönädala. Foto: Madis Andreas Raba

Tartu Postimees haarab velotuuri ohjad

Läinud nädalavahetusel tähistas Postimees Grupp sünnipäeva: 164 aastat tagasi hakkas ilmuma esimene järjepidevalt ilmuv ajaleht Pärnu Postimees, millest on välja kasvanud mitu Postimehe-nimelist ajalehte, sealhulgas Tartu Postimees.

Tavapärase tordisöömise kõrval võtavad meediakontserni töötajad sel korral ette erilise katsumuse: velotuuri ümber Eesti. Selles lööb kaasa ka Tartu Postimehe toimetus, kes viib Tartule kohaselt ühele rajalõigule lisaks tavaratastele ka elektri-, kasti- ja vesinikuratta.

Suur rattasõit sai alguse eile Pärnu Postimehe toimetuse juurest. Sealt sõideti Viljandisse Sakala toimetusse ja Otepääle, kus järje võttis üle Lõuna-Eesti Postimehe toimetus.

Tartu Postimees haarab velotuuri ohjad täna toimetuse juures ning pärast põgusat peatust Emajõe ääres Johann Voldemar Jannseni ja Lydia Koidula monumendi juures asub tartlaste esindus teele Mustvee suunas ja homme sealt edasi Jõhvi Põhjaranniku toimetusse.

Idavirulased sõidavad Rakverre Virumaa Teataja juurde. Rakverest kruiisitakse maakohti väisates Paidesse, kus tegutseb Järva Teataja toimetus. Sealt algab öösõit Tallinnasse.

Rattasõidu kulgemist saab jälgida Postimehe veebis pidevalt täienevast otseblogist.

Otsekajastuse juures on ka kaart, mis näitab GPS-seadme abil reaalajas, kus Eestimaa paigas ratturid parasjagu on. TPM

Hauaplatsi andmeid saab muuta e-vormi abil

Käesolevast kuust saab Tartu kalmistutel matmisplatsi kasutamist pikendada või sellest loobuda linnaportaalis esitatava e-vormi kaudu. Samuti saab esitada e-avalduse, et korrastada oma andmeid kalmistute andmebaasis.

Praegu pole Tartu kalmistute andmebaasis paljudel matmisplatsidel kasutajaid kirjas või on nende andmed ebatäpsed: puuduvad näiteks isikukoodid või andmed platsile maetute kohta.

Nüüdsest saab inimene esitada e-avalduse, et soovib oma andmeid korrastada või küsida täpsemalt matmisplatsi tunnistuse või kasutamisõiguse kohta.

Kui inimese andmed on kalmistute andmebaasis korrektsed, siis saab ta e-vormi kaudu ise matmisplatsi kasutamise pikendamiseks või sellest loobumiseks vajalikud toimingud ära teha. TPM

Algas vastuvõtt Tartu ülikooli residentuuri

19. juunini saab kandideerida Tartu ülikooli residentuuri erialadele.

Neljakümne eriala seas on tänavu kohti 170 arst-residendile. Kõige rohkem kohti on peremeditsiini residentuuris, kus saab õppima asuda 35 arst-residenti. Peremeditsiinile järgnevad erakorraline meditsiin 12, anestesioloogia ja intensiivravi 12, psühhiaatria 11, ja radioloogia üheksa, sisehaigused ning sünnitusabi ja günekoloogia seitsme residentuurikohaga.

Residentuurikohtade arv põhineb riigi tellimusel. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles