Loomaoht varitseb linna külje all

Liisa Salekešina
Copy
Tartust Viljandisse viiva maantee alguses on tihe liiklus ning just selle tee Haage ja Märja vaheline lõik on üks koht Tartumaal, kus juhtub metsloomadega kõige rohkem õnnetusi. 
Tartust Viljandisse viiva maantee alguses on tihe liiklus ning just selle tee Haage ja Märja vaheline lõik on üks koht Tartumaal, kus juhtub metsloomadega kõige rohkem õnnetusi. Foto: Sille Annuk

Praegusel aastaajal on sarvloomi ning teisi karvaseid ja sulelisi teedel rohkem näha. Aastate jooksul on teel hukkunud loomade hulk suurenenud. Eriti tähelepanelikud peavad autojuhid olema Tartu külje all suurematel teedel.

Tänavu esimesel kolmel kuul on Eesti jahimeeste seltsi andmetel Tartumaa teedel hukkunud 160 metskitse, kokkupõrkes autoga on osalenud ka põder ja viis metssiga.

Siiski on jahimeeste seltsi projekti «Ulukid teel» juhi Urmas Salmu sõnul sellistest õnnetustest keeruline ülevaadet teha, sest hinnanguliselt jääb nii jahimeestele kui ka politseile teatamata kolmandik juhtudest ehk inimesele kergemad kokkupõrked.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles