Ilmatsalus võib Linnuteel sügiseni jälle matkata

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Ilmatsalus Linnuteel käimist keelavad sildid kaovad nädalavahetusel.
Ilmatsalus Linnuteel käimist keelavad sildid kaovad nädalavahetusel. Foto: Kristjan Teedema

Linnutee matkaraja alguses on endiselt liikumist keelav silt, aga rada on sellegipoolest avatud. Sel nädalavahetusel asendatakse keelav märgistus suunavaga.

Tartu linnavalitsus ja maaomanik OÜ Ilmatsalu Kala said kokkuleppele, et matkarajaga kaasnevad kohustused ja vastutuse võtab üle linnavalitsus ning seetõttu rada taasavatakse.

Ilmatsalu Kala haldusjuht Marko Sokk tõdes, et varem küll niitis rajal heina riigimetsa majandamise keskus (RMK), aga otsest vastutust neil polnud. «Rajal on ohtlik linnuvaatlustorn, mille ohutuses pidime meie veenduma,» rääkis ta. Sokk lisas, et õnnetuste puhul oleks kogu vastutus langenud Ilmatsalu Kalale.

Linnavalitsus ja Ilmatsalu Kala sõlmisid esialgu tähtajalise lepingu, mis kehtib ühe hooaja ehk oktoobrini. Pärast seda selgub, kas kinnistule rajatakse päikesepark või elamud. «Olenemata sellest, mis kinnistule tuleb, jääb matkarada avatuks,» kinnitas Sokk.

Ette võib tulla aga ehitusest tingitud ajutisi sulgemisi. See, kas kinnistule tuleb päikesepark või ei, sõltub Soku sõnul Eleringist. «Neil on kolm kuud aega meile vastata, siis selgub, kas ja kui palju on liinil vaba ruumi ning kas üldse on,» selgitas ta.

Kui selgub, et päikeseenergiaparki ei saa ega tasu teha, minnakse edasi elamurajooni detailplaneeringuga.

Ilmatsalu Kala sulges Linnutee matkaraja märtsi lõpus. Toona põhjendas Sokk otsust sellega, et koerte jalutuskoht ja kalakasvatus ei käi kokku. Ka polnud selge, mis saab kinnistule kavandatavast päikesepargist. Nüüd on Tartu linnavalitsus väljastanud projekteerimistingimused, mille järgi võib sinna rajada kuni 80 megavatt-tunnise päikesepargi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles