Lumerookimise teoorjuse kadumisel on kaotajaid ja võitjaid

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Majaomanik Ants Kask ütles oma kodumaja ees, et linnatänavailt lumerookimise panek majaomanike õlule on teoorjus. Ta on seda teinud ja selle vastu võidelnud aastaid.
Majaomanik Ants Kask ütles oma kodumaja ees, et linnatänavailt lumerookimise panek majaomanike õlule on teoorjus. Ta on seda teinud ja selle vastu võidelnud aastaid. Foto: Margus Ansu

Endine Tartu linnavolinik ja Tartu majaomanike ühingu auliige Ants Kask on paar aastakümmet osalenud aruteludel selle üle, kas on ikka mõistlik panna majaomanikele kohustus rookida majaesist linnale kuuluvat kõnniteed. Varem oli lausa kohustus puhastada väiksemaid sõiduteid kuni poole peale.

Nüüd, kus riigikogu menetluses on ehitusseadustiku muutmise eelnõud – sotside oma läbis äsja esimese lugemise, oma on esitanud ka Isamaa –, on Ants Kask seda meelt, et tegu on õige asjaga, kuigi öeldakse, et need koristamised jäävad siis linnaeelarvele koormaks. «Inimesed oma teoorjusliku tööga aitasid linna,» iseloomustas Kask praegust olukorda.

Eelnõu seletuskirjas on öeldud, et omanikele pandud kohustus hooldada linnale kuuluvaid kõnniteid ei ole õiglane ning on ebaproportsionaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles