Tartu lühiuudised

Tartu Postimees
Copy
Arbi järv.
Arbi järv. Foto: Margus Ansu

Tartu palkab kaks tänavanoorsootöötajat

Tartu linnavalitsus eraldas noorsootöö keskusele reservfondist 19 268 eurot, et too saaks palgata kaks tänavanoorsootöötajat.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on tänavanoorsootöö koormus kasvanud. «Piirangute tõttu on paljude noorte peamised eakaaslastega kohtumise ja suhtlemise kohad olnud suletud või distants­õppel, mistõttu on uuteks kogunemispaikadeks saanud mitmesugused paigad avalikus ruumis. Kui noorsootöötajaid on rohkem, jõuavad nad noortega tihedamalt suhelda ja teha paremat ennetustööd riskikäitumise vähendamiseks,» põhjendas ta.

Praegu teevad noorsootöötajad Tartus tänavatööd kaks korda nädalas ega jõua seetõttu kõikidesse piirkondadesse, kus nende abi võiks vaja minna.

Uued noorsootöötajad võetakse tööle suveks ja sügiseks. TPM

Elva Arbi järves hulbib tundmatu ollus

Elva Arbi järves ei ole ajutiselt soovitatav supelda, sest veest avastati suur kogus hõljumit.

Eile polnud veel teada, mis on tekitanud järves hõljumi ja andnud veele ebameeldiva lõhna. Veeproove analüüsivad nii terviseamet kui ka keskkonnauuringute keskus.

Vee kehv seisukord ilmnes hommikul, kui üks supleja soovis Arbi järves ujuda, aga märkas vees hulpimas midagi kahtlast. Elva valla keskkonnaspetsialist Margit Berg-Jürgens märkis, et seni tundmatu ollus tekkis järve vaat et üle öö, sest igapäevastele ujujatele see varem silma polnud jäänud. EILI ARULA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles