Suur Riia ringi ümberehitus algab juba järgmisel nädalal

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Riia ringi ehitustööde tõttu tohib seal mahapöördeid sooritada ainult esimesest sõidureast.
Riia ringi ehitustööde tõttu tohib seal mahapöördeid sooritada ainult esimesest sõidureast. Foto: Sille Annuk

Eestis kõige enam liiklusõnnetusi näinud paik, ringristmik Riia tänava lõpus, muutub 2023. aasta alguseks tundmatuseni. Eile panid Tartu linnavalitsuse, transpordiameti ja ehitusfirma GRK Infra esindajad lepingule allkirjad ning ehitus algab juba järgmisel nädalal.

Kuigi ümberehituse käigus on kõige suurem muutus Riia ringil, mis tehakse kahetasandiliseks, hõlmab aasta ja üheksa kuu pikkune ehitus ka ligi seitset kilomeetrit teid ja tänavaid.

Transpordiameti peadirektor Kaido Padar nentis, et tegemist on ühe suurima investeeringuga, mida riik on üldse Lõuna-Eesti taristusse panustanud. «Eesmärk on muuta liiklemist ohutumaks, parandada ristmike läbilaskevõimet Tartus, linnast läbisõidul ja loomulikult Tartusse saabumisel,» ütles Padar.

Ta lisas, et järgmised kaks ehitusaastat saavad olema intensiivsed, kindlasti tekitab see ka teatavat ebamugavust. «Anname endast parima, et objekti oleks võimalikult mugav läbida. Arvestades objekti keerukust ning rajatiste ja tehnovõrkude hulka, on meie seatud ehituseperioodi pikkus väga suur väljakutse töövõtjale,» lausus Padar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles