Tartu lühiuudised

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Keskpargi mängulinnaku uuendamine läks maksma ligi 35 000 eurot ja sellest poole maksis Tartu kaubamaja.
Keskpargi mängulinnaku uuendamine läks maksma ligi 35 000 eurot ja sellest poole maksis Tartu kaubamaja. Foto: Sille Annuk

ERM peab reedel lipupäeva

Lipupäeva puhul tehakse esimese sinimustvalge lipu juurde giidituure ning päeva täidavad mitmesugused ettevõtmised. Nii saab sillaalal osaleda sinimustvalgete käepaelte punumise õpitoas, A-sissepääsu ees annab kontserdi puhkpilliorkester Tamme ning A-alal musitseerivad Neeme Ots ja Villem Endel Tiits trompetitel ja Mikk Langeproon akordionil.

Kontsertidele on sissepääs tasuta. Giidiga liputuuridele on vaja enne registreeruda. TPM

Keskpargi mänguväljak sai osaliselt uueks

Tartu keskpargi mänguväljak tegi hiljuti läbi värskenduskuuri ning eile avati see pidulikult lastekaitsepäeva tähistuseks.

Lars Laj Eesti OÜ projektiga loodi 120-ruutmeetrisele alale linnak, mis on mõeldud lastele kolmandast eluaastast. Linnakusse mahub korraga tegutsema kuni veerandsada poissi-tüdrukut. Ronimisatraktsiooni ohutuse peab uues lustimiskohas tagama selle alla rajatud pehmendatud turvakate.

Endiselt saab kasutada ka teist mänguväljaku poolt, mis on mõeldud eeskätt väikelastele.

Uuendatud mängulinnaku elementide värvilahendus sündis linnakujunduse spetsialisti ja projekti koostaja koostöös.

Mänguväljaku uuendamise vajadus tõusis päevakorda eelmise aasta novembris, kui eksperdihinnang tunnistas osa platsil olevaid mänguvahendeid amortiseerunuks.

Linnak läks maksma 34 975 eurot ja sellest poole tasus Tartu kaubamaja.

Praegu on lõppjärgus ka Ilmatsalu mänguväljaku ajakohastamine. Teiste mänguväljakute parandus- ja uuendustööd said tehtud juba varakevadel. TPM

Asjatundjad arutavad keskkonnasäästliku kultuurikorralduse üle

Täna kell 14 vahendab Tartu kultuuripealinna sihtasutus mitmes kanalis otseülekannet avalikust arutelust «Kas keskkonnasõbralik kultuurikorraldus on ikka võimalik?».

Veebiüritus läheb eetrisse ERMi stuudiost ning seal räägivad mitme ala eksperdid keskkonnahoidlikust kultuurikorraldusest nii praegu kui ka tulevikus. Ühtlasi tuleb esimest korda vaatajate ette humoorikas õppevideo, milles üks tuntud Eesti näitleja kehastub kultuurikorraldajaks ja proovib omal käel korraldada kestlikku üritust.

Arutelu saab jälgida Facebookis keskkonnasõbraliku kultuurikorralduse sündmuse lehel, aga ka Tartu linna ja Tartu 2024 Facebooki lehtedel ning Tartu 2024 kodulehel. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles