Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tartu 2024 juhiks valiti seekord Kuldar Leis

Copy
Kuldar Leis hakkab juhtima Tartu 2024 tegevust.
Kuldar Leis hakkab juhtima Tartu 2024 tegevust. Foto: Mana Kaasik / Tartu 2024

Sihtasutuse Tartu 2024 juhatuse liikmena ehk sisuliselt juhina asus 1. juunist tööle Kuldar Leis, kes peab koordineerima Euroopa kultuuripealinna ürituste ettevalmistusi ja elluviimist Tartus ja Lõuna-Eestis. Tema eelkäijal samas ametis Priit Mikul oli viimane tööpäev 9. aprillil.

Kuldar Leisil on kaks peamist sihti. «Esiteks on meie sihiks luua kogu Lõuna-Eestit kattev suur meeskond,» selgitas ta. «Sellesse kuuluvad lisaks sihtasutuse töötajatele Tartu 2024 programmi elluviivad loojad ja korraldajad, koostööpartnerid Tartu linnast ja teistest omavalitsustest, haridusasutustest ja erasektorist, üritustele kaasa aitavad vabatahtlikud ja paljud teised. Ma soovin, et kõik need inimesed oleksid ühise eesmärgi nimel töötades uhked Euroopa kultuuripealinna üle.»

Teiseks sihiks nimetas Kuldar Leis Tartu 2024 muutmist kolme aastaga üheks tuntuimaks Eesti kaubamärgiks. «Selleks tuleb meil meeskonnaga võimalikult haaravalt jutustada meie Euroopa kultuuripealinna lugu, mille tuumaks on Tartu ja Lõuna-Eesti omapärad, väärtused ja tulevikuvaade,» lisas ta.

Tagasi üles