Kahe kunstniku näitusel Saadjärve ääres kohtusid kaks kirjanikku

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Galerii No1 peremees Hando Tamm (ukse juures) selgitab seinatagusele külastajale, et kui too sisse läheb, saab vaadata muu hulgas Enn Tegova suurt maali «Vahing» (pildil paremal).
Galerii No1 peremees Hando Tamm (ukse juures) selgitab seinatagusele külastajale, et kui too sisse läheb, saab vaadata muu hulgas Enn Tegova suurt maali «Vahing» (pildil paremal). Foto: Raimu Hanson

Kui Lähte poolt tulla ja enne Kukulinna suurt laskumist keerata vasakule Äksi kiriku poole, vilksatab ühel hetkel auto parempoolsest aknast mööda murumaa, millel seisab kaks valget kasthoonet.

Ühe otsaseinale on kirjutatud galerii No1 ning nimed Enn Tegova ja Hando Tamm, teise otsale on maalitud tähekombinatsioon H&N. Pandagu tähele: see ei ole H&M. Nõnda et sinna ei ole asja neil, kes tahaksid rõivaid osta. Neis kahes valges ruumis on kahe mehe kunstinäitus.

Galerii No1 peremees on kunstnik Hando Tamm, kes võib seda Saadjärve laineteni ulatuvat muru- ja aiamaad koos eluks tarvilike hoonetega nimetada oma koduks. Mai keskel avatud näituse pealkirja «H&N» kohta on tal novelletiks arendatud seletus, mis algab lausega «Pea veerandsada aastat tagasi, ühel kaunil sügispäeval kohtusid H ja N».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles