Tartu tervishoiu kõrgkooli rektorina jätkab Ulla Preeden

Tartu Postimees
Copy
Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektoriks on järgmised viis aastat Ulla Preeden.
Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektoriks on järgmised viis aastat Ulla Preeden. Foto: Kristjan Teedema

Tartu tervishoiu kõrgkooli rektori valimiseks kogunes täna valimiskogu, kes otsustas teha haridus- ja teadusministrile ettepaneku sõlmida uus tööleping senise rektori Ulla Preedeniga.

Ulla Preeden on lõpetanud Tartu ülikooli, kus kaitses 2009. aastal ka doktorikraadi. Tema peamised uurimisvaldkonnad olid geofüüsika ja mineraloogia. Aastatel 2011–2016 oli Ulla Preeden Põlva maavanem. Varem on ta töötanud Tartu ülikoolis geoloogiaosakonnas.

Rektorit valis seitsmeliikmeline valimiskogu, kuhu kuulusid kaks haridus- ja teadusministeeriumi esindajat, kaks Tartu tervishoiu kõrgkooli nõunike kogu esindajat, kaks nõukogu esindajat, kellest üks oli üliõpilane, ning tööandjate esindaja. Rektori uus ametiaeg algab 1. juulil ja kestab viis aastat.

Tartu tervishoiu kõrgkool on riigi rakenduskõrgkool, kus saab omandada rakenduskõrgharidust õe, ämmaemanda, bioanalüütiku, tervisekaitse spetsialisti, füsioterapeudi ja radioloogiatehniku erialal ning magistriõppes terviseteaduse ja radiograafia erialal. Kutseõppes on võimalik omandada lapsehoidja, hooldustöötaja, erakorralise meditsiini tehniku, tegevusjuhendaja ja massööri eriala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles