Tartus SEB pangaautomaadi juures sai tööd pommirobot, kahtlaseks esemeks osutus karp koogiga

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Täna kell 18.10 Ülikooli tänaval.
Täna kell 18.10 Ülikooli tänaval. Foto: Armas Riives

Ülikooli ja Vanemuise tänava ristumiskohas oli täna kella 18 ajal liiklus peatatud, piirdelindid tõmmatud mitmele poole ning inimestel paluti eemale hoida. Lint oli ette tõmmatud ka Rimi kaupluse ukse ette, Kitsa tänava trepi juurde ja Ülikooli tänavale Vallikraavi otsa juurde.

Kohal oli kiirabiauto. SEB panga lähistel liikus pommirobot. Kell 18.32 olukord tänavail normaliseerus, kiirabiauto sõitis ära, kiirreageerijad korjasid lindid kokku ning inimesed ja autod lasti liikvele.

Piirdelint Rimi ukse ees.
Piirdelint Rimi ukse ees. Foto: Aime Jõgi

SEB pangaautomaadi juurde jäi maha räbaldunud paberkott karbiga, mille sisu kindlakstegemine kõrgendatud turvameetmeid nõudis. Paberkotis oli olnud Kalevi kommikarp «Kuldne», mis oli seal kinniteibituna. Pärast pommirühma lahkumist jäi pakend avatuna maha, ja sellest prügist oli aru saada, et sees oli kook.

Paberpakend lahtikäristatud karbiga, mil ohtlik sisu puudus.
Paberpakend lahtikäristatud karbiga, mil ohtlik sisu puudus. Foto: Raimu Hanson

PPA pressiesindaja Marge Sillaots kinnitaski, et politsei sai täna kella 17.45 paiku teate, et Tartus Ülikooli tänaval on kahtlane kott. Kohale jōudnud politsei ja päästjad tegid kindlaks, et ohtu pole ja kotis oli kook.

Paki koogiga võis keegi inimene olla pangaautomaadi lähedale maha unustanud. Pangaautomaadi ümbrus on nüüd koristatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles