VIDEO ⟩ Sõida Priit Pulleritsuga kaasa Tartu Grand Prix' grupisõitu (1)

Copy

Kuna eilne 163 kilomeetri pikkune Tartu Grand Prix’ tänavasõit, Tour of Estonia teine etapp, oli pealtvaatajaile suletud, otsustas Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits tuua oma videokaameraga huvilised profisõitjatele nii lähedale kui vähegi võimalik.

Pullerits sõitis 10,2 kilomeetri pikkusel ringil, mida võistlejad läbisid 16 korda, kaasa mitu huvitavamat lõiku, et anda tavalistele inimestele aimu, kui raske rajaga on tegu ning millise tempoga profid pedaalivad.

Videos saab kaasa sõita Lossi tänava munakivitõusul, kust ratturid läksid üles kiirusega 20 kilomeetrit tunnis, eelviimasel ringil koguni 22 kuni 23 kilomeetrit tunnis. Samuti saab kaasa sõita äsja katteuuenduse saanud Vanemuise mäe tõusul, kust Pulleritsu sõnul läksid ässad üles justkui lennates.

Kuid kõige problemaatilisemaks pidas Pullerits hoopis Vallikraavi tänava klompkividel laskumist, mis põrutab meeletu rappumisega kogu keha, ent sellest hoolimata tuiskasid ratturid sel salakavalalt libedal ja ebaühtlasel teekattel alla palju suurema kiirusega kui 30 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles