GALERII ja VIDEO ⟩ Laas jättis Lossi tõusul konkurendid seljataha, üldvõit jäi samuti Eestisse

Madis Perli
, videoreporter
Copy
Päeva võitja Martin Laas ületamas finišijoont.
Päeva võitja Martin Laas ületamas finišijoont. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kahepäevane profiratturite võistluse Tour of Estonia teisel ja viimasel etapil Tartu grand prix' kuulsal Lossi tõusul näitas kõige teravamat jalga Eesti koondise üks liidritest, Bora-Hansgrohe profitiimi kuuluv Martin Laas. Üldarvestuses suutis liidrisärki hoida Karl Patrick Lauk.

Tour of Estonia kahepäevasel profiratturite võidusõidul oli enne Tartu GP-d lahtine, kes velotuuri üldvõiduga koju läheb. Nii proovisid kogu sõidu vältel õnne mitmed jooksikud ning nii oli vahepeal peagrupiga vahe üle nelja minuti. Nagu legendaarne Jaan Kirspuu otseülekandes arvas, siis jooksikute edu lõpuni ei kesta ja nii ka läks.

Otsustavale lõputõusule tuligi peagrupp koos ning seal näitas kõige paremat minekut Eesti koondislane Martin Laas ajaga 3.55, kellele see oli kokku teine etapivõit selles võistlusel. 2015. aastal suutis Laas aga Tour of Estonia võita. 

Laasile järgnesid poolakad Adrian Banaszek (Mazowsze–Serce Polski) ja Maciej Paterski (Voster ATS Team), kes kaotasid mõlemad kolm sekundit.

Kollase liidrisärgiga startinud Karl Patrick Lauk kaotas koondisekaaslasele kümme sekundit, millest piisas Eestimaa velotuuri üldvõidu kindlustamiseks. Tartu GP-l sai ta kümnenda koha.

Laugile oli see teine kord hõivata Tour of Estonia üldvõit. Viimati suutis ta seda 2017. aastal.

Teise koha pälvis üldarvestuses teise etapi võitnud Martin Laas, kolmandaks jäi kreeklane Polychronis Tzortzakis (Kuwait Pro Cycling Team), kusjuures mõlemad kaotasid Laugule seitsme sekundiga.

Aktiivseim rattur oli ja rohelise särgi pälvis Martin Laas. Mäekuninga ehk punase särgiga lõpetas poolakas Marceli Boguslawski, parima noore ehk valge särgiga Ampler Development Teamis sõitev soomlane Antti Jussi Juntunen. Parim meeskond oli Eesti koondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles