Tartu õpilasfirma Münt võitis «Ajujahi», linn premeerib ettevõtet 5000 euroga (1)

Lenel Karu
, reporter
Copy
Foto: Erakogu

Eesti suurima äriideede konkursi «Ajujaht» superfinaali võitis Tartu idufirma Münt, mis pakub hambapesutablettidega keskkonnahoidlikku alternatiivi hambaharjale ja hambapastale.

Ajujahi võiduga teenis Münt 30 000 euro suuruse auhinnaraha, Tartu linn premeerib võitjat 5000 euroga.

«Valisime eriauhinna saajaks tiimi Münt, sest lisaks «Ajujahi» võidu Tartusse toomisele seondub nende tegevus linna jaoks oluliste väärtustega, näiteks looduskeskkonna säästmise ning noorte ettevõtlusaktiivsuse suurendamisega. Soovin ärksatele ja tegusatele noortele ettevõtte edasiseks arendamiseks palju edu. Käsikäes teiste siinsete ettevõtlust toetavate organisatsioonidega pingutame iga päev, et meie ettevõtluskeskkond soosiks uudsete ja suure potentsiaaliga äriideede sündimist,» ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Mündi asutasid 2019. aastal neli Hugo Treffneri gümnaasiumi noort, kes tahtsid muuta hommikurutiini kemikaalidevabaks ja keskkonnahoidlikuks. Mündi hambapesutablette hoiustatakse klaaspurgis ning kui tabletid otsa saavad, saadetakse neid juurde biolagunevas paberkotis süsinikuneutraalse tarnega. Hambapasta asendatakse naturaalse kapsliga, et säästa lisaks loodusele ka tervist. Euroopa suurima rohetehnoloogiate arendamisele suunatud kiirendiprogrammi Climate-KIC tabeli järgi on Mündi ökoloogiline jalajälg võrreldes tavalise hambapastaga 98 protsenti väiksem. Lisaks plaanib Münt tulevikus arendada välja ka muid hügieeni- ja kosmeetikatooteid, millega pürgida Skandinaavia turule.

Tartu ettevõtetest pääses kümne parima sekka ka restoranides üle jäävat toitu päästa aitav platvorm Fudler.

Tänavu jagati «Ajujahil» kokku 150 000 euro ulatuses rahastust äriideede elluviimiseks. Tartu eriauhinda on «Ajujahil» välja antud juba aastaid. Eelkõige on eriauhinna andmisel kaalukoht idee tulevane mõju Tartule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles