Järgmine Ihaste metsatüli pole kaugel (5)

Madis Perli
, videoreporter
Copy
Ihaste seltsi juhatuse liige Kalle Pilt on veendunud, et puude ja roheluse säilitamine on ka nende huvides, kes tulevikus sinna krundile elama asuvad.
Ihaste seltsi juhatuse liige Kalle Pilt on veendunud, et puude ja roheluse säilitamine on ka nende huvides, kes tulevikus sinna krundile elama asuvad. Foto: Kristjan Teedema

Ihastes on päevakorda tõusnud uus metsaraie teema veel enne, kui kohtuveskid Hipodroomi 4 detailplaneeringu kehtestamise küsimuse ära on jahvatanud. Nüüd pakub kõneainet Ihaste tee 18 krundil kümnel hektaril plaanitav lageraie.

Tartu linnavalitsuse postkasti potsatas 24. mail keskkonnaametilt kiri, milles küsiti seisukohta Ihaste tee 18 kinnistul kavandatava lageraie kohta. See ajendas Ihaste seltsi koostama avalikku kirja, et linnavalitsus raiele kooskõlastust ei annaks.

Ihaste seltsi juhatuse liikme Kalle Pildi sõnul ei ole see mõistlik, et alal, kus on detailplaneering kehtestamata, plaanitakse kümnel hektaril lageraiet. «See tähendab lihtsalt seda, et kõigepealt võetakse suurem osa puid maha ja pärast vaadatakse, mis edasi saab,» ütles Pilt.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles