Eesti koondis läheb Tour of Estoniat võitma

Lenel Karu
Copy
Tipprattur Martin Laas hindab Eesti koondise meeskonna­vaimu heaks, sest sõitjad tunnevad üksteist hästi ja on üks­teise võimetega kursis.
 
Tipprattur Martin Laas hindab Eesti koondise meeskonna­vaimu heaks, sest sõitjad tunnevad üksteist hästi ja on üks­teise võimetega kursis.  Foto: Marko Saarm

Täna algab kahepäevane profiratturite võistlus Tour of Estonia, kus Eesti koondise peasoosik on Bora-Hansgrohe profitiimi kuuluv Martin Laas.

Tipp­rattur usub, et ligi saja ratturi ja 16 meeskonna seas on Eesti koondis võimeline võidu koju jätma.

Korraliku katsumuse pakub ratturitele laupäev, kui Tartu kesklinnas sõidetakse 10,2-kilomeetrisel ringil Tour of Estonia teine etapp Tartu Grand Prix ning rada hõlmab munakiviteed, tõuse ja kitsaid kurve.

Teise etapi distants on 162 kilomeetrit.

«Rada on meile kõigile uus ning saab olema huvitav,» ütles Martin Laas. Tema sõnul on Tour of Estonia hea koht Eesti koondisele koos võistlemiseks ning Laas saab ka ise end sõitjana proovile panna. «See on taseme mõttes ehk mõnest suurvõistlusest lahjem, aga ikkagi lihtne see ei ole. Mihkel Räim ja tema tiim on üks põhikonkurente,» tõdes Laas.

Eesti koondisel pole enne võistlust olnud küll ühist treeningut, aga meeskonnavaim on Laasi sõnul hea. «Teame, kes millises seisus on, oleme realistlikud ja tunneme üksteise võimeid,» selgitas ta.

Homme stardib Eesti koondise nimekirjas 11 sõitjat: Norman Vahtra, Peeter Pruus, Gert Jõeäär, Patrick Karl Lauk, Alo Jakin, Rait Ärm, Oskar Nisu, Martin Laas, Siim Kiskonen, Gert Kivistik ja Joosep Sankmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles