Merike Aomets: maal on hea, kuid rongid siin enam ei peatu…

, maaelanik
Copy
Merike Aomets
Merike Aomets Foto: Erakogu

Rongid ja bussid peaksid peatustes ikka edasi peatuma, et maal elavad inimesed saaksid kenasti linnas tööl või koolis käia ja linnast sõbrad-sugulased maale külla tulla.

Maal on hea elada, parem kui linnas. Miks? Maal on vabadus, avatus. Maal saab minna hommikumantlis või kasvõi öösärgis varajasel hommikul trepile linnulaulu kuulama, õhtul enne uinumist õunapuude õielehtede langemist jälgida, suveõhtutel pärast sooja päeva põllult hoovavat valmiva vilja lõhna tunda ja uinuda ritsikate sirina saatel, sügisese metsa kohal vikerkaart imetleda, ja muidugi kõiksuguseid elamisega seotud töid teha. Olmetingimused on enamasti nagu linnas, pesumasinate ja pesemisvõimalusega voolava vee all, ning internetiühendus pole ka enam luksus, igapäevane asi.

Maal, kui see on ikka hajaasustus, ei näe naaber naabri tegemisi või kui näeb, siis kaugusest, ei kuule tavapärast kõnet ega vaata üle aia, et mida sa nüüd istutad või mida küpsetad-keedad, nagu seda saab tõesti teha ka maal mõnes põlluasunduses, kus ühesugused majad ühesuguste aiakestega reas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles