Vesinikdroonid said tuule tiibadesse äriinkubaatoris

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Idufirma Skycorp toodab vesinikdroone. Selle firma tegevjuhi Marek Alliksoo sõnul liituti Euroopa kosmoseagentuuri Eesti äriinkubaatoriga seetõttu, et droonid oleksid veel iseseisvamad ja saaksid liikuda ka nägemisulatusest väljaspool.
Idufirma Skycorp toodab vesinikdroone. Selle firma tegevjuhi Marek Alliksoo sõnul liituti Euroopa kosmoseagentuuri Eesti äriinkubaatoriga seetõttu, et droonid oleksid veel iseseisvamad ja saaksid liikuda ka nägemisulatusest väljaspool. Foto: Sille Annuk

Hiljuti otsustas Tartu linnavolikogu toetada Euroopa kosmoseagentuuri Eesti äriinkubaatorit järgmise nelja aasta jooksul 200 000 euroga, mis võimaldab linna tuua kaheksa uut kosmosetehnoloogia idufirmat.

Inkubatsiooniprogramm avati Tartu teaduspargi eestvedamisel 2017. aastal ning Tartus on programmi vastu võetud üheksa iduettevõtet. Eelmisel aastal liitus programmiga näiteks idufirma Skycorp, mis toodab vesinikdroone. Firma tegevjuht Marek Alliksoo selgitas, et kui muidu sõidavad droonid akudega, mis on rasked, siis vesinikutehnoloogia abil saab droonide lennuaega lausa kolme- või neljakordistada.

Iseseisvad droonid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles