Jüri Laurson: Maarjamõisa linnak vajab puhkeala

Jüri Laurson
, Tartu majaomanike ühingu asutajaliige
Copy
Jüri Laurson
Jüri Laurson Foto: Margus Ansu

Tartu valmistub saama Euroopa kultuuripealinnaks ja on tiitli nimel kõvasti pingutanud. Linnaruumile ja elurikkusele on pööratud suurt tähelepanu. Linnarahva silmaringi laiendamise ning linnas elurikkuse esiletõstmise eesmärgil on kesklinna rajatud sipelgate, sitikate, ussikeste, putukate, hiirte, siilide jne eluks sobivaid näitlikke kohti.

Suures tegutsemistuhinas on unustatud aga Maarjamõisa asumis pöörata tähelepanu kallimale varale – inimeste heaolule ja tervisele. On unustatud rajada Veeriku ja Maarjamõisa elanikele ja piirkonnas töötajatele vaba aja veetmiseks puhkeala ja sportimisvõimalusi. Piirkonna elanike ja töötajate arv ulatub praegugi üle 8000 ja suureneb.

Ülikoolilinnas on pideva reorganiseerimise ja linnaplaneerimise tulemusel suudetud koondada enamik ülikooli ja muid teadusasutusi Maarjamõisa: biomeedikum, Chemicum, Physicum, rahvusarhiiv. Siia on ehitatud tänapäeva nõuetele vastav kliinikum, kuhu on koondatud enamik linna haiglatest, mis varem olid kümnekonnas kohas üle linna. Siin on tervishoiukõrgkool, ühiselamud ning Tamme gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles