Politsei tänas Emajõkke veerenud mehe elupäästjat

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa ja elupäästja Sten Delta trepistiku juures.
Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa ja elupäästja Sten Delta trepistiku juures. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna kohtus Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa Emajõe kaldal noore mehega, kes mõni päev tagasi päästis sealsamas Delta maja juures vette kukkunud ning uppumisohtu sattunud eakaaslase elu.

«Vihmasele päevale kohaselt kedagi seal jõe ääres mõistagi meie kohtumist tunnistamas ei olnud, kuid see ei vähendanud grammivõrdki kokkusaamise põhjust: ütlesime sealsamas õnnetuspaigal Stenile elupäästmise eest aitäh,» vahendas politsei Lõuna prefektuuri Facebooki leht.

Elupäästja Sten, kes palus oma perekonnanime mitte kirja panna, kõneles, et abivajajat märgates ei kõhelnud ta tol ööl hetkekski, vaid tormas täies rõivais hättasattunule appi. «Ei tundud ma seda, et vesi oleks olnud külm või märg. Adrenaliin oli sekundiga laes ja mu ainus mõte oli, et ma pean selle inimese sealt veest välja saama. Kuna mu vanaisa oli päästja, siis tean üsna lähedalt ja täpselt, kuidas sellises konditsioonis inimesele võib vette sattununa saatuslikuks saada iga kaotsi lastud sekund,» rääkis noor mees mõtlikult.

Sten ei osanud täpselt hinnata, kaua tal elupäästeoperatsioon aega võis võtta, kuid ta nentis, et kõik käis nii kiirelt. «Kui kaldani jõudsime, oli suur rahvahulk ümber ja kuigi suur osa neist tegeles olukorra detailse ülesfilmimisega, leidus õnneks neidki abivalmis inimesi, kes aitasid nii hättasattunu kui ka külma vette hädasolijale appi sööstnud kaldapervest üles. Ka politsei ja meedikud olid juba kohal ning saime abivajaja neile üle anda,» kirjeldas mees. Ta lisas, et tal on siiralt hea meel, et too noormees sest õnnetusest eluga välja tuli.

Võrumaalt pärit noorele mehele polnud möödunudnädalane elupäästmine kaugeltki mitte esimene kord hättasattunut abistada. Ka lapsepõlves aitas Sten ühes sõbraga niisamuti uppumisohtu sattunud inimest. Ja sellegi tegutsemise juures oli abi vanaisalt õpitud oskustest ja kuuldud tarkustest.

Ühes Steniga saatis politsei tänusõnad teele tol saatuslikul ööl niisamuti külmas vees madistanud Kristile, kes täna küll politseijaoskonna juhi patsutust ja tänu vastu võtta ei saanud, kuid tänutäheks eakaaslase päästmise eest saatsime tallegi sümboolse politseimeene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles