Galerii ⟩ Rait Ratasepp stardijoonel: ärevust pole, aga vihmaga tuleb ettevaatlik olla

Copy

Täna hommikul tegi ultrasportlane Rait Ratasepp Tartu Terminali Raadi tankla juures veel viimased venitused ja soojendusharjutused ning alustas seejärel oma uut katsumust. Järgmise 10 päeva jooksul läbib ta 20 maratoni ehk päevas kaks, mõlemad alla kolme tunni.

Enne esimest maratoni täna hommikul tundis Ratasepp ennast stardipaigas hästi. «Uni oli hea, tõusin natuke enne poolt seitset hommikul. Mingit suurt pinget ei ole, sest ma ei lähe maksimaalset pingutust tegema. Raske saab olema pigem homme, sest lubab vihma,» selgitas ultrasportlane. 

Ta nentis, et vihma korral tuleb olla ettevaatlik, et vältida hõõrdumisi ja külmetamist. «Siis tekib kohe lihaste soojas hoidmise küsimus, eriti arvestades, et mu jooksupulss on madal ja keha ei tooda sooja,» selgitas Ratasepp. 

Hommikusöök koosnes ultrasportlasel seemnetest, mustikatest, pudrust ja astelpajumarjadest. Ta märkis, et kokku andsid need 1000 kilokalorit.

25. maist 3. juunini jookseb Rait Ratasepp kodulinnas Tartus iga päev kaks maratoni. Maratoni läbimiseks alla kolme tunni tuleb liikuda keskmise kiirusega 14.1 km/h, mis teeb ühe kilomeetri läbimise keskmiseks kiiruseks neli minutit ja 16 sekundit. Ta läbib maratoni distantsi jaoks viis korda 8,44 kilomeetri pikkuse ringi. Start ja finiš asuvad Tartu Terminali Raadi tankla juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles