Töötajaid koondanud restorane ja hotelle kimbutab töökätepuudus

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eile oli Tartu kesklinnas lõuna paiku sööjaid välikohvikutes pigem vähe, kuid suvi on veel ees ning toidukohtade pidajad loodavad, et inimesed leiavad suvel tihemini tee restoranidesse, kohvikutesse ja baaridesse.
 
Eile oli Tartu kesklinnas lõuna paiku sööjaid välikohvikutes pigem vähe, kuid suvi on veel ees ning toidukohtade pidajad loodavad, et inimesed leiavad suvel tihemini tee restoranidesse, kohvikutesse ja baaridesse.  Foto: Margus Ansu

Hotellide ja restoranide pidajad on seisus, mida ehk kõige paremini iseloomustab väljend «Nokk kinni, saba lahti». Koroonapiirangute vintsutuste tõttu pidid paljud neist mullu eriolukorra ajal ja järel töötajaid koondama.

Nüüd, mil piirangud järk-järgult leevenevad, kimbutab samu ettevõtteid taas tööjõupuudus.

«Kui nüüd mõni tööd vajav kokk peaks seda artiklit lugema, siis võib kohe mulle helistada ja sama päev võib tööle asuda,» sõnas mitme Tartu restorani omanik Joel Ostrat. Talle kuuluvates toidukohtades on puudu praegu kuus-seitse kokka.

Ostrat sõnas, et keerulistel aegadel, mil toidukohad olid suurema osa ajast kinni, otsisid paljud teenindajad ja kokad uue ameti. «Näiteks üks meie restoranist lahkunud kokk läks elektrikuks ning tunnistas mulle, et kokaametit ta taga ei igatse,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles