ERRi Tartu stuudiole pommiähvarduse teinud Meelis Kaldalu kuulutati tagaotsitavaks

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Meelis Kaldalu.
Meelis Kaldalu. Foto: Kristjan Teedema

Lõuna prefektuur kuulutas 2017. aastal ERRi Tartu stuudiole pommiähvarduse teinud Meelis Kaldalu tagaotsitavaks. 

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk märkis, et tagaotsitavaks kuulutas prefektuur Kaldalu avaliku korra raske rikkumise tõttu, mille kohtumenetlusest ta kõrvale hoiab. See tähendab, et kriminaalmenetluses on vajaminevad toimingud tehtud ja uurimine on jõudnud kohtusse, aga Kaldalu hoiab käimasolevast kohtuprotsessist kõrvale.

Kaldalu võimalikku asukohta selgitatakse. Kui kellelgi on abistavat infot, palub politsei sellest teada anda uurijale aadressil tauno.parli@politsei.ee või telefonil 730 8661.

2017. aasta 10. oktoobri õhtul kell 20.45 sai häirekeskus teate, et ERRi Tartu stuudios lõhkeb kell 21.15 pomm. Ähvardusele reageerisid Lõuna prefektuuri eritalitused ja Lõuna-Eesti demineerijad, kes piirasid sisse Riia 24 ehk Tartu ERRi stuudio hoone ning peatasid liikluse maja ümbruses ja Riia tänaval tunniks ajaks. Hoonet kontrolliti põhjalikult, kuid lõhkekeha ei leitud.

Pommiähvarduse tegemise hetkel kedagi stuudios ei viibinud. Politsei pidas mõni nädal hiljem kinni kaks meest, kelle hulgas oli ka Kaldalu. Nad võeti esialgu kaheks kuuks vahi alla. 

Ringkonnaprokurör Marge Püss sõnas toona, et mehi kahtlustatakse grupis toime pandud avaliku korra raskes rikkumises. «Kogutud tõenditele tuginedes on meil põhjust seostada mõlemat meest ähvarduse tegemiseks kasutatud telefoni soetamise ja ähvarduse tegemisega,» ütles Püss.

«Kuna antud juhul ei leitud lõhkekeha, oli tegemist avaliku korra raske rikkumisega, millega häiriti piirkonnas elavate, liiklevate ja töötavate inimeste liikumisvabadust, avalikku kindlustunnet ja õigusrahu. Samuti põhjustati liiklusseisak Riia tänaval, mis on Tartu üks olulisemaid tänavaid,» lisas prokurör.

2017. aasta sügisel pürgis Kaldalu valimisliidu Südamega Tartu nimekirjas Tartu linnavolikogusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles