Kust leiab aastates inimene endale noore abilise? Eks ikka internetist

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Vabatahtlik Ly Hansti on Annelinnas elava Asta Uiniga jalutamas ja juttu ajamas käinud kevadest saadik. Ka eilne vihm nende plaani ei rikkunud, jalutuskäik tehti ikkagi, kuigi kodu juures, mitte südalinnas botaanikaaias, nagu alguses oli kavandatud.
Vabatahtlik Ly Hansti on Annelinnas elava Asta Uiniga jalutamas ja juttu ajamas käinud kevadest saadik. Ka eilne vihm nende plaani ei rikkunud, jalutuskäik tehti ikkagi, kuigi kodu juures, mitte südalinnas botaanikaaias, nagu alguses oli kavandatud. Foto: Kristjan Teedema

Eile keskpäeval jalutasid Annelinnas 82-aastane Asta Uin ja tema 24-aastane abistaja Ly Hansti. Esialgu oli neil kavas minna botaanikaaeda, aga vihmane ilm nurjas selle plaani ja tuli leppida väiksema ringiga.

Ly Hansti on Asta Uini vabatahtlik seltsiline ning abistaja, kes sõbrustab endast mitu korda vanema naisega heast südamest ehk tasuta. Nad tutvusid abivajajaid ja vabatahtlikke ühendava veebiplatvormi Helpific kaudu.

Kaks aastat tagasi kukkus Asta Uin nii õnnetult, et vajas uut puusaliigest. Nüüd on see uue vastu vahetatud, aga alles on hirm järjekordse kukkumise ees ning rulaatorita ei julge ta jalutuskäike ette võtta. Asta Uin on aga endiselt tegus, ta käib ise rulaatoriga poes ja jalutamas ning on visa Facebooki kasutaja. Just sotsiaalmeediast leidis ta ka abivajajaid ja vabatahtlikke kokku viiva Helpificu lehekülje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles