Tartu õpilasfirmad pälvisid võistlusel kõrged kohad

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Õpilasfirma LUFFA toodab käsnkõrvitsast nõude- ja kehapesukäsnasid ja linavildist lappe. Pildil vasakult Kaur Hannes Käämbre, Marta Bender, Sofia Simone Lammas ja Kadri Liis Laas.
Õpilasfirma LUFFA toodab käsnkõrvitsast nõude- ja kehapesukäsnasid ja linavildist lappe. Pildil vasakult Kaur Hannes Käämbre, Marta Bender, Sofia Simone Lammas ja Kadri Liis Laas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna selgus veebigalal aasta parim õpilasfirma. Noored on loonud mitmeid nutikaid tooteid: baktereid hävitavad ukselingid, kettagolfi ketaste jälitusseadmed, piltidega seeneämbrid, ehted, mobiilirakendused, kosmeetikatooted ja palju muud. 

Esikoha pälvis Tallinna 21. kooli õpilasfirma Spotter, mis toodab kettagolfi ketastele mõeldud jälitusseadmeid. Teise koha saavutas Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilasfirma LUFFA, mille tootevalikusse kuuluvad käsnkõrvitsast nõude- ja kehapesukäsnad ning linavildist lapid. 

Kolmanda koha pälvis Jaan Poska gümnaasiumi õpilasfirma Ultralink, mis arendab välja UV-tehnoloogia abil viiruste ja bakterite leviku vastu võitlevat ukselinki. 

Esikohtadele kandideerisid viimasesse vooru ehk superfinaali pääsenud 12 õpilasfirmat üle Eesti. Finaalis oli tugevalt esindatud Tartu maakond. Lisaks õpilasfirmadele Ultralink ja LUFFA on Tartu linnast veel pärit õpilasfirmad Desoboots ja Konnekt, õpilasfirma Meemehed koosneb Nõo reaalgümnaasiumi noortest. 

Junior Achievement Eesti tegevjuht Kersti Loor märkis, et taas on finaali pääsenud noored ettevõtjad väga entusiastlikud ning lisaks lahedatele toodetele on noortes ka tugev ettevõtluse pisik.

«Võistluse eesmärk ei ole ju tegelikult valida parimat äriideed, vaid ikka ettevõtet. See tähendab, et lisaks ideele peavad noored näitama ka suurepärast meeskonnatööd, arusaamist finantsidest, turundusest ja müügist ning kestlikkust pärisfirmana toimetulemiseks,» selgitas Loor.

«Korraldajatel on eriti tore näha seda, et finaalis on noori üle Eesti. Näiteks Põlva gümnaasiumist on lausa kolm õpilasfirmat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles