Lõuna-Eesti pommigrupp avastas kaevetöödel huvitava leiu teisest maailmasõjast

Lenel Karu
, reporter
Copy
Neljapäeval tegid demineerijad kahjutuks Tartu maakonnas Tartu vallas Tila külas kaevetöödel leitud vene päritolu reaktiivmiini, mis pärines teisest maailmasõjast.
Neljapäeval tegid demineerijad kahjutuks Tartu maakonnas Tartu vallas Tila külas kaevetöödel leitud vene päritolu reaktiivmiini, mis pärines teisest maailmasõjast. Foto: Lõuna-Eesti pommigrupp

Neljapäeval tegid demineerijad kahjutuks Tartu maakonnas Tartu vallas Tila külas kaevetöödel leitud Vene päritolu reaktiivmiini, mis on pärit teisest maailmasõjast. Lõhkekeha sisaldas 29 kilo lõhkeainet, miini kogukaal oli 95 kilo.

Lõuna-Eesti pommigrupi juhataja Veikko Allik kiidab torustiku paigaldajaid, kes ohtu märkasid ja sellest kohe teada andsid. «Pinnase alt tuli välja miini saba, kohe peatasid mehed töö ja kutsusid hädaabinumbri 112 kaudu meid kohale,» ütles Allik. Ta tänas ka selle eest, et pommigrupp sai demineerimistöödeks kasutada torumeeste koppa.

Demineerijad juhivad tähelepanu, et traagiliste õnnetuste ärahoidmiseks tuleb igast lõhkekehaga sarnasest leiust kohe hädaabinumbril 112 häirekeskusele teada anda. Demineerijad tulevad kohale ja kontrollivad, kas tegemist on millegi ohtlikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles