Torustiku paigaldajad leidsid Tila külast lõhkekeha, keegi viga ei saanud

Copy
Vaatepilt kraavis.
Vaatepilt kraavis. Foto: Erakogu foto

Raadi taga Tila külas Rähni tänavas tuli vee- ja kanalisatsioonitorustiku paigaldajail kaevetöid tehes täna kella 14 ajal välja lõhkekeha. Ohtlikust leiust anti päästjatele kohe teada, politsei sulges ala, demineerijad tulid kohale ja viisid lõhkekeha kahjutuks tegemisele.

Töid tegeva Wesico Projecti projektijuht Raivo Kraak selgitas, et lõhkekeha ilmus nähtavale umbes kahe ja poole meetri sügavusel kraavi seinast, kui kopamees seda laiemaks teha püüdis. Õnneks kopp lõhkekeha ei riivanud. Ka demineerijad tegutsesid kiiresti. Kella 16ks oli ohtlik leid ära viidud, kaevetöid saab homme jätkata.

«Tartu ümbruses on viimase sõja ajal olnud suured lahingud, seepärast võib lõhkekehi aeg-ajalt välja ilmuda,» märkis Raivo Kraak. «Eriti siis, kui asutakse ehitama uutel elamukruntidel, mis asuvad kohtades, kus varem kaevatud ei ole. Ettevaatus on oluline!»

Praegused kaevetööd on seotud Tartu Veevärgi rajatava Kobrulehe veetöötlusjaamaga, millest saab valmides Tartu linna ja lähipiirkondade ühisveevärgi oluline osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles