GALERII Lydia hotelli katus on nüüd mesilaste päralt

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy

Tänasel ülemaailmsel mesilaste päeval avati Estiko Gruppi kuuluva Lydia hotelli katusel mesila, kus hakkavad elama ligi 100 000 Kraini tõugu mesilast. Umbkaudu nii palju on ka Tartu linnas elanikke.

Kuigi tänapäeval kasutavad mesinikud aina rohkem korpustarusid, siis spetsiaalselt Lydia hotellile meisterdatud tarud on klassikalised eesti lamavtarud, kuhu mahub sisse 22 kärjeraami. Kahes tarus on kummaski umbes 50 tuhat mesilast.

Mesilaste eest hakkab hoolitsema Estiko Grupi kommunikatsioonijuht Jaan Olmaru, kes ütles, et mesilasperede suurus suve jooksul kõigub ja võib kasvada isegi kuni 80 tuhande liikmeni.

Lydia mesilased on pärit Viljandimaalt Lõhavere külast staažika mesiniku Laine Jürgensoni mesilast. Tartusse toodi nad kümmekond päeva tagasi. Tarudeni jõudmiseks tuleb üles ronida redelist, hotelli külastajad sinna ilmselt naljalt ei satu.

«Mesilaste pidamine on põnev, aga samas ka vastutusrikas. Perede eest hoolitsemine nõuab omajagu aega, oskusi ning teadmisi,» lausus Olmaru, kes on maakodus hobi korras mesilasi pidanud juba viimased viis aastat.

«Nüüd saame öelda, et igal tartlasel on oma mesilane. Eks tulevik näitab, kui hästi nad katusel hakkama saavad, aga kui Toomemäe pärnad ühel hetkel õitsema puhkevad, siis peaks tööpõld olema suur ja lai,» lisas Olmaru.

Lydia hotelli juhataja Diana Timberg lubas ka hotelli katusel elavatele mesilastele pakkuda Eesti parimat teenindust. Tulevikus on plaan hakata Lydia hotelli mesilaste korjatud mett kasutama ka restoran Hõlma toitudes. Tartus peaks Lydia mesilased olema esimesed ametlikud ettevõttele kuuluvad linnamesilased.

Mesilaste linnakeskkonda toomine on osa Estiko Grupi roheliste tegude aastast, mil tegutsetakse senisest veelgi keskkonnateadlikumalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles