Tartu Maarja kirikus saab peagi soetada omale päris tornikivi

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Selline hakkab tulevikus välja nägema Tartu Maarja kirik.
Selline hakkab tulevikus välja nägema Tartu Maarja kirik. Foto: SA Tartu Maarja Kirik

Tartu Maarja kirikus avaneb kirikute ööl 28. mail esmakordselt võimalus soetada laotavasse kiriku torni päris kivi.

Kui senini on Tartu Maarja kiriku sihtasutus kogunud torni taaspüsitamiseks nii-öelda virtuaalseid kive, siis nüüd saab tulla päriselt kiriku juurde kohale ja annetuse eest soetada isiklik tellis. Tellisele saab oma käega kirjutada peale nime, mõtte, soovi või muu sarnase. Müürimeistrid paigutavad kivi hiljem kiriku torni.

Kirikute ööl avanev kivide müük on algus iganädalasele müügipäevale, mis hakkab toimuma reedeti kl 12-14 vahemikus ja vältab kuni müüritööde lõpuni. Kokkuleppel on võimalik oma kivi soetada ka muul ajal.

Tartu Maarja kiriku sihtasutuse juhataja Silvia Leiaru sõnas, et igal soovijal on võimalus kivi soetada 5 eurose annetuse eest, ent kivide hulk pole piiratud. «See on ilus võimalus kinkida näiteks koolilõpetajale või abielluvatele paaridele oma õnnekivi Tartu Maarja kiriku tornis. Kogutavate annetuste eest finantseeritakse kiriku tornitipu ehitustöid,» lisas ta. 

Tartu Maarja kirikus käivad hetkel torni taaspüstitamise tööd. Käimasoleva hanke raames püstitatakse torn kõrgeima korruseni. Hankest jäi vahendite puudumise tõttu välja torni tipp ehk tornikiiver ja selle alla jääv kitsam osa. Nüüd kogutakse vahendeid, et ka tipuosa saaks aasta lõpuks valmis ehitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles