Vilja Kohler: asekantsler võttis näite oma peast

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Kohler
Vilja Kohler Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval kirjutasin meie maagümnaasiumide tulevikust. Tartumaa omavalitsustel, teiste seas ka Tartu linnal, tuleb asuda koostööle ja leppida kokku, kus jäävad gümnaasiumid tööle, soovitas haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Kalle Küttis.


Ta tõi tartumaalastele eeskujuks Ida-Virumaa, kus vallad ja linnad arutavad tõsiselt maakonna keskusse Jõhvi ühise gümnaasiumi asutamist, mida majandaks omavalitsustele kuuluv sihtasutus. «Seal on aru saadud, et kui maakonnas ei pakuta korralikku gümnaasiumiharidust, siis lähevad noored Tallinna ja Tartusse, sealt edasi ülikooli ning ainult üksikud jõuavad tagasi kodumaakonda,» ütles Kalle Küttis.

Tegelikult aga ei ole Ida-Virumaal gümnaasiumide tulevikust nii aru saadud, nagu soovib haridusministeerium ja selle asekantsler. Ajalehe Põhjarannik ajakirjanik Sirle Sommer-Kalda kirjutas mõni päev tagasi, et sealsed omavalitsused kalduvad Jõhvi ühisgümnaasiumile hoopis «ei» ütlema. Jõhvi ühisgümnaasiumi rajamisega on kuuest omavalitsusest päri ainult kaks ehk Jõhvi linn ja Mäetaguse vald.

Kindla «ei» on öelnud Iisaku vallavolikogu, kes tahab oma noortele alles jätta kodulähedase kooli. Illuka ja Toila vallavolikogu ning Kohtla-Järve volikogu pole kooliteemat veel arutanud, kuid kalduvad oma gümnaasiumide alles jätmise poole. «Toilas oli kooli tuleviku teemal alles esimene suurem arutelu, kogukond eelistab seal oma kooli,» ütles Sirle Sommer-Kalda.

Seega on täiesti luhtunud asekantsler Kalle Küttise katse tuua Ida-Virumaa eeskujuks oma gümnaasiumide säilitamise eest seisvatele tartumaalastele. Iga abinõu siiski ei kõlba oma eesmärgi saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles