Politsei tabas jõugu meelemürgiga äritsejaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna üürikorterist leitud MDMA-tabletid olid pakendatud plastpudelitesse.
Pealinna üürikorterist leitud MDMA-tabletid olid pakendatud plastpudelitesse. Foto: Politsei

Hiljuti selgitasid Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse ja Jõgeva kriminaaltalituse politseinikud välja kuuest 20–40 eluaasta vanuses inimesest koosneva grupi, keda kahtlustatakse suures koguses MDMA- ehk rahvasuus ecstasy-tablettide ja kokaiini ebaseaduslikus käitlemises.


Kuuest kuriteos kahtlustatavast neli on praegu kohtu loal kuni pooleks aastaks vahistatud.

Vaheladu Tallinnas

Mullu detsembris pidasid politseiametnikud kinni kaks meest ja naise. «Kogutud tõendite põhjal on alust kahtlustada neid suures koguses MDMA-tablettide ja kokaiini ebaseaduslikus käitlemises Jõgevamaal ja Tallinnas,» ütles kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Marju Persidskaja.

Kriminaalmenetluse käigus on praegu konfiskeeritud juba 9000 MDMA-tabletti ning 170 grammi kokaiini. Ära võetud narkootiliste ainete tänavamüügi hind ulatuks 100 000 euroni.

Kriminaalasja käigus on arestitud ka kahtlustatavate valduses olnud vara üle 110 000 euro väärtuses.

Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Jarek Pavlihhin märkis, et suur osa narkootilist ainet avastati Tallinnas elumaja korteri läbiotsimisel.

«Tegemist oli üürikorteriga, mida kasutati narkootikumide vahelaona,» täpsustas Pavlih­hin ning lisas, et see on läbi aegade suurim Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse politseiametnike avastatud MDMA-tablettide kogus.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas, et vahistatute hulgas on mees, keda on narkokuritegude eest ka varem kriminaalkorras karistatud.

Tartu Postimehele teadaolevalt on see varem narkokuritegude eest karistatud ning Tallinna korterit kasutanud mees 38-aastane Virgo, kellega koos on praegu vahi all ka tema elukaaslane. Prokuratuur ei kinnitanud seda informatsiooni ega lükanud ka ümber.

Arvatav süütaja

Sama kriminaalasja käigus on vahi alla võetud 26-aastane mees, keda politsei kahtlustab peale narkokuritegude ka hoone süütamises.

Arvatavasti pani just tema 15. jaanuaril tule otsa Jõgevamaal Pala vallas Kadrina külas asuvale kalatööstuse hoonele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles