Siim Tuisk: riigieelarve – see on meie raha!

, Tallinna volikogu liige (SDE)
Copy
Siim Tuisk
Siim Tuisk Foto: Erakogu

Pean tunnistama, et olen viimase nädala jooksul oma seisukohta muutnud. Otsisin Reformierakonna käitumises algul ratsionaalsust, püüdsin aru saada, miks nad lasevad ennast tümitada asjade eest, mida tegelikult oleks võimalik vältida, mille hind ei kaalu kuidagi üles sisse võetud kahju.

Arvasin, et tahavad ehk juhtida kõrvale tähelepanu faktist, et riigieelarve on 1,9 miljardit miinuses, ja pidasid seda ohuks oma valijate silmis.

Praeguseks ma ei arva, et tegu oli ratsionaalse käiguga, vaid teadmatuse ja suutmatuse näitega, sarnaselt vaktsineerimise korraldamisega või võimetusega mõista, et kärpepoliitikat jätkates saab EKREst peaministripartei. Sellises olukorras on sotsiaaldemokraat olla keeruline, sest sisemine kohustus riigi tuleviku ja valijate ees nõuab vigadele tähelepanu juhtimist, olgu nende tegijaks Ref või Kesk, teades aga, et kui viimase kahe valijad pettuvad neis, võivad kõige rohkem kasu lõigata just Helmed. Mus pole ka mingit usku, et Keskerakond ei oleks valmis EKREga uuesti koalitsioonis olema, ka väiksema partnerina, või et uues poliitilises olukorras ei teeks liitu Reformi «pragmaatikud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles