Südalinnas hotelli katusel sumiseb kaks mesitaru

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Lydia hotelli katusel on läinud nädalast kaks mesilastaru, millel hoiab silma peal mesinik Jaan Olmaru.  
Lydia hotelli katusel on läinud nädalast kaks mesilastaru, millel hoiab silma peal mesinik Jaan Olmaru.  Foto: Kristjan Teedema

Praegu on Tartu linnas põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) kaardi järgi otsustades paari­kümne mesila ringis ja äsja lisandus neile kaks mesipuud südalinna Lydia hotelli katusele. Kraini tõugu mesilaspered saabusid läinud nädalal ja nagu Estiko kommunikatsioonijuhist mesinik Jaan Olmaru märkis, oli üheks tõukeks kontsernis välja kuulutatud roheliste tegude aasta.

«Linnamesilaste teema iseenesest pole midagi enneolematut, presidentki peab Kadriorus mesilasi, aga ma küll ei tea, et mõni ettevõte oleks Tartus varem mesilasi võtnud,» sõnas Olmaru. «Olen viis aastat mesinik olnud, esimesed teadmised sain oma kolleegilt. Siiani on õnnestunud, ju siis midagi olen õigesti teinud ja seepärast julgesin need tarud enda hoole alla võtta.»

Olmaru usub, et korjemaad on rikkalikult, sest lähedal on botaanikaaed, kesksuvel hakkavad õitsema Toomemäe pärnad ja paari kilomeetri raadiuses, mida loetakse tõhusaks korjekauguseks, on mitmekesist loodust. Saak on ettevõttel kavas kingitustena laiali jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles