Tartu õpilased saavad õppeaasta lõpuni tasuta koolilõuna

Tartu Postimees
Copy
Koolitoit.
Koolitoit. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus otsustas tänasel istungil pakkuda kõigile linna koolide õpilastele 17. maist 11. juunini tasuta koolitoitu.

Tartu linna lapsevanemad ei pea koolilõuna eest osamaksu tasuma lisaks algklassis õppivatele lastele nüüd ka 5.–9. klassis ja gümnaasiumis õppivate laste eest.

«Kuna sel aastal oli enamik õpilasi koroonaviiruse leviku tõkestamiseks distantsõppel, siis jäi riigilt saadud koolilõunatoetus osaliselt kasutamata. See võimaldab meil pakkuda tasuta koolitoitu õppeperioodi lõpuni kõigile õpilastele,» selgitas haridusosakonna finantseerimise spetsialist Janeli Meristo.

Linn tasub kogu koolilõuna maksumuse, mis on 5.–9. klassi õpilastel 1,50 eurot ja gümnaasiumiastme õpilastel 1,70 eurot päevas. Lapsevanema osalus oli sellest vastavalt 45 senti ja 70 senti. Erinevate pakettide (XL-praed jmt) hinnavahe kompenseerimise üle otsustab iga kool vastavalt oma eelarve võimalustele ise.

Linna kulu tasuta koolilõunale sõltub kooliskäijate arvust. Kui kõik õpilased käiksid igal koolipäeval kohal ja sööksid koolilõunat, siis läheks tasuta koolitoit 20 koolipäeva eest linnale maksma ligi 82 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles