Sulgpallurid tulid Ukrainast koju rõõmustavate tulemustega

Lenel Karu
Copy
Tartu sulgpallurid Ramona Üprus ja Oskar Männik polnud enne Ukraina turniiri koos võistlenud üle poole aasta.
Tartu sulgpallurid Ramona Üprus ja Oskar Männik polnud enne Ukraina turniiri koos võistlenud üle poole aasta. Foto: Erakogu

Pühapäeval pandi punkt Dnipros Ukrainas peetud rahvusvahelisele juunioride vanuseklassi sulgpalliturniirile FZ Forza Ukraine Junior, kus Tartumaa eest mängisid Oskar Männik (TÜASK), Ramona Üprus (TÜASK) ja Rannar Zirk (Nõo SK) ning parima tulemusena teenisid esimesed kaks teise koha. Sportlasi juhendas treener Heiki Sorge.

Segapaarismängus hõbedale tulnud Oskar Männik ja Ramona Üprus pidid finaalmängus tunnistama Ukraina mängijate Vjatšeslav Jakovlevi ja Polina Tkatši nappi paremust. Esimeses geimis jäädi alla 19:21, teises võitsid tartlased 21:11 ja viimases kaotati skooriga 19:21.

«Võistluspaus on olnud pikk ja seega oli ülivajalik välisvõistlusel osaleda. Ukrainal on sulgpallis hea järelkasv ning see oli meile hea võimalus enda taset võrrelda ja järeldused teha,» ütles treener Heiki Sorge. Tema hinnangul mängisid kaotustes rolli pigem eksimused pingelistes olukordades kui vastaste paremus, kuid ta jäi lõpptulemusega väga rahule.

Ramona Üprus hindas võistlusel oma sooritust heaks. «Üksikmängus oli tunda, et olen arenenud ja pean paremini väljakul vastu,» sõnas ta. «Segapaaris tuli mäng hästi välja ja mängisime taktikaliselt kõigi vastastega õigesti. Finaalis jäime hätta geimilõppudega, sest seal hakkasid tulema lihtvead ning vastastel oli õnne rohkem.»

Ühtlasi peab ta seda esimeseks korralikuks võistluseks pärast pausi, tänu millele sai ta rohkem mängutunnetust tagasi. «Mina väga ei tundnud pausi mõju. Mängude esimesed rallid olid ikka rabedad, kuid kui sain mängurütmi kätte, siis läks palju paremini. Konkurents oli üllatavalt tugev,» rääkis Üprus.

Teistes mängustiilides jäid viiendat kohta jagama tüdrukute üksikmängus Ramona Üprus, poiste paarismängus Oskar Männik ja Rannar Zirk ning teises segapaarismängus Rannar Zirk koos Lina Pipaniga Sloveeniast. Poiste üksikmängu tulemused jäid esikahekümne sekka.

Järgmisena plaanib Sorge kuu aja pärast minna mängijatega võistlema Hispaaniasse. Ka suvel seisab ees mitu turniiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles