Vahur Kalmre: 25 küsimust, miks Süku-vaidlust ei tohi lõpetada (5)

, Tartu Postimehe juht aastatel 2001–2015
Copy
Vahur Kalmre
Vahur Kalmre Foto: Erakogu

Südalinna kultuurikeskuse kohta on üleval endiselt palju küsimusi, millele konkreetseid vastuseid on siiani väga vähe – või pole neid üldse –, neid tuleb edasi otsida ja leida.

Tartu Postimehe juht Rannar Raba kirjutab ajalehes (TPM, 6.5), et vaidlus südalinna kultuurikeskuse üle tuleks nüüd lõpetada. Ei näe väga tolku arutleda tema väidete üle, et need vaidlused on edaspidi lihtlabased, et vaidluste võti on siiani olnud justkui mingitpidi vildakas, et parki ehitamise teema on madalam, kui tema loetletud muud Tartu probleemid. Või miks ei võiks väiksemad poliitilised seltskonnad tõesti mõelda keskpargi tervikuna säilimisele, vaid mõtlevad mingile poliittehnoloogiale, mida Raba neile ette heidab. Las need väited jäävad...

Vaadelgem, miks ei saa ega tohi südalinna kultuurikeskuse ja keskpargi üle käivat vaidlust lõpetada. Sest üleval on endiselt palju küsimusi, millele konkreetseid vastuseid on siiani väga vähe – või pole neid üldse –, neid tuleb edasi otsida ja leida. Eks see ole ka kohaliku ajakirjanduse roll.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles