Moskvas hõbeda teeninud võimlejad jõudsid Tartusse tagasi

Lenel Karu
, reporter
Copy

Täna saabusid tagasi koju võimlemisklubi Rütmika Siidisabade rühm, kes saavutas Moskvas toimunud Euroopa meistrivõistlustel silmapaistvaid tulemusi. Siidisabad teenisid juuniorklassis Eestile esimest korda ajaloos hõbemedali. Lisaks neile jäid kõrgeima tasemega kategoorias ehk meistriklassis võimlemisklubi Janika tiim Grisete viiendaks. Varem on Tartu võimlejad Euroopa meistrivõistlustelt rühmvõimlemises saavutanud 2016. aastal pronksi.

EM hõbemedalistide rühma koosseisu kuulusid Karoli Metsma, Terit Michelle Sild, Elis Sarapuu, Liina Sarv, Riin Parts, Kärt Rentel, Karolina Kuusik, Triin - Elis Kuum, Hanna Mägi ja Maria Terep. Treenerid on Elsa Sinijärv, Liisel Perlin, Kadri Rohtmets ja balletiõpetaja Maarja Jaanovits. Võistluskava koreograafia autor on Antton Laine.

Rühma treener Elsa Sinijärv jäi tüdrukute sooritusega väga rahule. «Me tulime EMile andma oma parimat ja on siiralt hea meel, et tüdrukud suutsid peale pooleteise aastat võistluspausi esimest korda juunioride seas üles astudes näidata milleks nad võimelised on,» selgitas ta.

Grisete rühma koosseisus tegid kaasa Christina Kodanik, Emili Visnapuu, Elis Pauljukaite, Gailin Savi, Karmel Saar, Keiti Lass, Kleer Siigur, Mariin Kala, Roberta Solom, Sonja Kaur ja Vita Enok. Rühma treenivad Kristel Võsoberg, Katre Unt-Lidmets ja Liisel Perlin. Kava, mille idee tuli Eestiga seotud Hollywoodi kassahitist «Tenetist», koostati rühma enda poolt.

Võsobergi hinnangul on meistriklassi konkurents Euroopas nii kõrge, et finaalvõistlusele pääsemine on suur asi. «Meile on see tulemus kuldaväärt ning kava on loodud ju alles sel talvel. Mõned rühmad esitasid võistlusel vanu lihvitud koreograafiate variante,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles